Parchetul General anunta ca protocolul incheiat cu SRI poate fi declasificat. Serviciul are urmatoarea mutare

Marti, 27 Martie 2018, ora 20:26
1109 citiri
Parchetul General anunta ca protocolul incheiat cu SRI poate fi declasificat. Serviciul are urmatoarea mutare
Foto: Arhiva Ziare.com

Parchetul General a anuntat marti ca in urma unei analize a ajuns la concluzia ca sunt indeplinite conditiile prevazute de legislatia in vigoare pentru declasificarea protocolului de cooperare in domeniul securitatii nationale incheiat in anul 2009 cu Serviciul Roman de Informatii.

Parchetul General sustine intr-un comunicat de presa ca asteapta punctul de vedere al SRI in legatura cu declasificarea protocolului.

"Avand in vedere discutiile din spatiul public referitoare la declasificarea protocolului de cooperare in domeniul securitatii nationale incheiat in anul 2009 intre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si Serviciul Roman de Informatii, Biroul de informare si relatii publice este abilitat sa comunice urmatoarele: la nivelul Ministerului Public a fost finalizata analiza aspectelor legale privind procedura de desecretizare, concluzia fiind ca sunt indeplinite conditiile prevazute de legislatia in vigoare pentru declasificarea documentului mentionat.

In acest moment, avand in vedere concluzia analizei, Ministerul Public asteapta punctul de vedere al Serviciului Roman de Informatii, astfel cum prevede procedura de declasificare a documentelor cu acest regim juridic, punct de vedere care a fost solicitat in scris institutiei cosemnatare.

Reamintim faptul ca protocolul in cauza a fost incheiat in cadrul normativ in vigoare la data semnarii, in limita si competentele specifice prevazute de lege", precizeaza Parchetul General.

...citeste mai departe despre "Parchetul General anunta ca protocolul incheiat cu SRI poate fi declasificat. Serviciul are urmatoarea mutare" pe Ziare.com

#protocol SRI declasificat, #protocol SRI Parchet , #Stiri Administratie