Parchetul General confirma ca a retrimis o parte din dosarul ordonantei 13 la DNA

Marti, 27 Iunie 2017, ora 11:35
1264 citiri
Parchetul General confirma ca a retrimis o parte din dosarul ordonantei 13 la DNA
Foto: Arhiva Ziare.com

Procurorii Parchetului General au decis ca o parte a dosarului privind OUG 13, care a fost clasat, sa fie disjunsa si retrimisa la DNA.

Informatia a fost furnizata de surse pentru Agerpres.

UPDATE 11:35 - Biroul de Presa al Ministerului Public a confirmat pentru Ziare.com ca a fost declinata catre DNA acea parte din dosar referitoare doar la infractiunea de favorizare a faptuitorului.

Procurorul de caz este cel care indeplineste toate procedurile si de el depinde momentul in care dosarul va ajunge la DNA, ne-a mai informat sursa citata.

Initial, dosarul privind modul in care Guvernul Grindeanu a adoptat OUG 13 a fost deschis de DNA, insa procurorii anticoruptie au clasat in luna februarie 2017 o parte din dosar, iar restul a fost declinat la Parchetul General.

DNA sustinea ca are indicii ca unele avize pentru adoptarea OUG 13/2017 au fost distruse ori sustrase la Ministerul Justitiei, iar alte documente au fost "plasmuite".

Parchetul General a anuntat ieri ca a clasat dosarul OUG 13, in ceea ce priveste infractiunile de prezentare cu rea-credinta de date inexacte, Parlamentului sau presedintelui Romaniei cu privire la activitatea Guvernului, sustragerea sau distrugerea de inscrisuri, sustragerea sau distrugerea de probe ori de inscrisuri si fals intelectual.

In motivarea clasarii dosarului, Parchetul General aduce ca argumente pasaje din decizia luata de Curtea Constitutionala cu privire la OUG 13/2017.

Pe 31 ianuarie 2017, Guvernul Grindeanu a adoptat OUG 13, prin care erau aduse mai multe modificari Codurilor Penale, printre care si stabilirea unui prag de 200.000 de lei pentru infractiunea de abuz in serviciu.

In urma protestelor masive din Bucuresti si din tara, OUG 13 a fost abrogata printr-o alta ordonanta de urgenta. ...citeste mai departe despre "Parchetul General confirma ca a retrimis o parte din dosarul ordonantei 13 la DNA" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#dosar ordonanta 13 inapoi DNA , #Stiri Administratie