Parcarea cu plata prin SMS a golit de masini centrul Craiovei

Joi, 14 Septembrie 2017, ora 16:14
1142 citiri
Parcarea cu plata prin SMS a golit de masini centrul Craiovei
Foto: Arhiva Ziare.com

Introducerea sistemului de plata prin SMS pentru parcarile din centrul Craiovei, la inceputul saptamanii, a determinat soferii sa-si lase masina in parcarea subterana, din apropiere, unde taxa e mai mica.

Parcarea subterana din Craiova, care pana nu demult nu depasea un grad de ocupare de 20%, a inceput sa se umple, dupa ce autoritatile au instituit parcarea cu plata prin SMS in zona centrala, unde pana acum soferii lasau masina gratuit.

Cei care isi parcau, de regula, masina in zona ultra-centrala au optat sa mearga in parcarea subterana, unde platesc un leu pe ora, spre deosebire de aproape trei lei pe ora, atat cat costa acum parcarea cu plata prin SMS (doi lei, plus TVA), in cele 139 de locuri din zona centrala.

Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, a admis ca introducerea sistemului de parcare cu plata prin SMS a dus la ridicarea gradului de folosire a parcarii subterane, situata tot in centru.

"Am constituit aceasta parcare cu plata in zona centrala, care a dus la acoperirea locurilor din parcarea subterana in proportie foarte mare. La ora asta, nu pot sa va dau exact datele, dar sunt peste 300 de locuri ocupate din cele 600, zilnic", a declarat primarul Mihail Genoiu, intr-o conferinta de presa.

Plata parcarii se realizeaza prin trimiterea unui SMS la numarul scurt 7420, in care este mentionat codul aferent optiunii de plata si numarul de inmatriculare al masinii, astfel: Parcarea cu plata - 385 nr. inmatriculare (ex.: 385 DJ00ABC) - pentru o ora de parcare; Parcare ocazionala - 386 nr. inmatriculare (ex.: 386 DJ00ABC) - pentru o zi de parcare; - 387 nr. inmatriculare (ex.: 387 DJ00ABC) - pentru o luna de parcare.

Parcarea cu plata costa doi lei/ora, fara TVA, iar taxa pentru parcarea ocazionala pe domeniul public, cu plata prin SMS, a vehiculelor care nu sunt inregistrate in evidenta fiscala a municipiului Craiova se achita, conform optiunii solicitantului, pe zi sau pe luna si in cuantumul stabilit prin hotarare a Consiliului Local al Municipiului Craiova. Cuantumul este de un leu/zi si 12 lei/luna.

Dupa ce SMS-ul a fost expediat, utilizatorii ar trebui sa primeasca un mesaj care confirma ca parcarea a fost activata.

Spre exemplu, "DJ00ABC e parcat pentru 1h in Craiova, parcarea cu plata. Plata expira la 17/08/2017 14:35. Cost 0,50 EUR+TVA/SMS". Lipsa SMS-ului de raspuns indica faptul ca parcarea nu a fost platita. Mai mult, doua sau mai multe SMS-uri consecutive insumeaza timpul de parcare.

Pentru a simplifica modalitatea d ...citeste mai departe despre "Parcarea cu plata prin SMS a golit de masini centrul Craiovei" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#parcare plata centru Craiova, #parcari centru Craiova, #parcare Craiova taxa, #parcare plata SMS , #Stiri Administratie