Zi istorică. Pâmântul ajunge la opt miliarde de locuitori. În urmă cu 12 ani a fost atins pragul de șapte miliarde

Marti, 15 Noiembrie 2022, ora 09:09
487 citiri
Zi istorică. Pâmântul ajunge la opt miliarde de locuitori. În urmă cu 12 ani a fost atins pragul de șapte miliarde
Pământul ajunge marți 15 noiembrie 2022 la opt miliarde de locuitori FOTO Pixabay

Pământul va atinge marți 15 noiembrie 2022 pragul de opt miliarde de locuitori. Potrivit Biziday, creșterea de la 7 miliarde de locuitori s-a produs în 12 ani, dar ONU anticipează o încetinire a ritmului, urmând să treacă încă 15 ani până când lumea va ajunge la nouă miliarde de locuitori.

În ultimii 50 de ani, ritmul de creștere al populației mondiale a scăzut de la 2% pe an la 1% pe an, dar în această perioadă numărul total s-a dublat, pragul de 4 miliarde fiind atins în 1975.

Creșterea populației mărește impactul asupra mediului, dar țările cu cel mai mare consum pe cap de locuitor de resurse materiale nu sunt neapărat și cele în care populația crește mai rapid. China și India au fiecare câte 1,4 miliarde de locuitori, urmate de SUA, dar la mare distanță, cu 335 de milioane de locuitori. Țările Uniunii Europene au la un loc 447 de milioane. Rusia, cea mai mare țară ca teritoriu, este abia pe locul nouă, cu 143 de milioane de locuitori.

În timp ce populația globală a avut nevoie de 12 ani pentru a crește de la 7 la 8 miliarde, va dura aproximativ 15 ani, până în 2037, până va atinge 9 miliarde, semn că rata de creștere generală a populației globale încetinește. ...citeste mai departe despre "Zi istorică. Pâmântul ajunge la opt miliarde de locuitori. În urmă cu 12 ani a fost atins pragul de șapte miliarde" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#populatie, #locuitori, #pamant , #Stiri Administratie