Ordonanta care plafoneaza salariile bugetarilor, publicata in Monitorul Oficial

Joi, 31 Decembrie 2020, ora 22:37
474 citiri
Ordonanta care plafoneaza salariile bugetarilor, publicata in Monitorul Oficial
Ordonanta a fost adoptata in ultima sedinta de Guvern

Ordonanta care prevede masuri fiscal-bugetare pentru anul 2021, adoptata in ultima sedinta de Guvern, a fost publicata, joi seara, in Monitorul Oficial. Printre altele, actul normativ plafoneaza salariile, indemnizatiile si sporurile angajatilor din sectorul bugetar la nivelul din decembrie 2020.

Documentul mai stabileste ca se acorda in continuare voucherele de vacanta in anul 2021, pentru sustinerea turismului intern, dar si ca punctul de amenda ramane la 145 lei, nefiind astfel corelat cu salariul minim care va creste la 2.300 de lei de la 1 ianuarie.

Ordonanta de Urgenta privind unele masuri fiscal-bugetare si pentru modificarea si completarea unor acte normative si prorogarea unor termene, adoptata miercuri seara in sedinta de Guvern, a fost publicata, joi seara, in Monitorul Oficial.

Guvernul justifica adoptarea actului normativ prin faptul ca politica fiscala trebuie sa fie "prudenta" pentru a asigura stabilitatea macroeconomica.

De asemenea, Executivul apreciaza ca in anul 2021 "utilizarea fondurilor publice trebuie sa fie tintita si atent directionata, in principal, pentru stimularea investitiilor in economie si si finantarea masurilor in planul sanatatii publice, care au impact pozitiv in limitarea raspandirii pandemiei".

In plus, Guvernul mentioneaza ca neadoptarea acestor masuri ar avea un impact bugetar de peste 1,55% din PIB, in conditiile in care Romania trebuie sa respecte recomandarile Comisiei Europene din cadrul procedurii de deficit excesiv declansata anterior.

Intre altele, actul normativ plafoneaza salariile, indemnizatiile si sporurile angajatilor din sectorul bugetar la nivelul din decembrie 2020.

De asemenea, documentul stabileste ca se acorda in continuare voucherele de vacanta in anul 2021, pentru sustinerea turismului intern, dar si ca punctul de amenda ramane la 145, nefiind astfel corelat cu salariul minim care va creste la 2.300 de lei de la 1 ianuarie.

Ordonanta privind ajutoarele de stat pentru HoReCa a fost publicata in Monitorul Oficial. Sumele puse la dispozitie de guvern ...citeste mai departe despre "Ordonanta care plafoneaza salariile bugetarilor, publicata in Monitorul Oficial" pe Ziare.com

Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
Ministerul Energiei va propune abrogarea printr-o ordonanţă de urgenţă a „taxei pe soare” pentru prosumatori, a anunţat ministrul PNL Sebastian Burduja. Liberalul a adăugat că această...
#ordonanta, #guvern, #buget, #masuri, #fiscale, #publicare, #monitorul, #oficial , #Stiri Administratie