Orban: Solicit CNSC solicitarea rapida a contestatiei licitatiei privind mastile pentru persoanele vulnerabile

Marti, 30 Iunie 2020, ora 14:37
581 citiri
Orban: Solicit CNSC solicitarea rapida a contestatiei licitatiei privind mastile pentru persoanele vulnerabile
Foto: Arhiva Guvernul Romaniei

Premierul Ludovic Orban considera ca nu este intemeiata contestatia privind licitatia pentru achizitia de masti pentru persoanele vulnerabile, solicitand Comitetului National pentru Solutionarea Contestatiilor (CNSC) sa solutioneze aceasta speta rapid.

"Solicit Comitetului National pentru Solutionarea Contestatiilor sa solutioneze cu celeritate, sa nu astepte cele 20 de zile si sa acorde o prioritate absoluta solutionarii acestei contestatii. Din punctul meu de vedere, contestatia nu este intemeiata, mastile au fost achizitionate in functie de pret - un pret de 0,68 de lei - iar al doilea criteriu a fost termenul de livrare - termenul de livrare convenit a fost de sapte zile. Compania care contesta nu si-a aratat capacitatea de a livra in cadrul termenului care a fost stabilit in documentatia pentru licitatie. Mi se pare o contestatie care sa ne puna bete in roate. Solicit CNSC sa solutioneze rapid aceasta contestatie", a declarat premierul dupa o vizita la Uzina ALRO Slatina.

El a explicat ca pachetele de cate 50 de masti sunt destinate persoanelor vulnerabile.

"Aici este vorba de cetateni romani care sunt sub incidenta legii venitului minim garantat - beneficiari de ajutoare sociale sau de alte forme de sprijin, persoane cu dizabilitati, pensionarii care beneficiaza de o pensie sub pensia sociala. Este vorba de cele mai vulnerabile persoane si care au nevoie de aceste masti, iar aceasta atitudine de a contesta, din punctul meu de vedere, fara niciun motiv, o licitatie care s-a derulat transparent imi pare, asa, ca un mod de a baga bete in roate si sistemul acesta pune in pericol sanatatea acestor concetateni de-ai nostri pentru care este prevazuta aceasta masura", a spus Orban despre faptul ca firma de pe locul doi a contestat licitatia pentru achizitia de masti pentru persoanele vulnerabile. ...citeste mai departe despre "Orban: Solicit CNSC solicitarea rapida a contestatiei licitatiei privind mastile pentru persoanele vulnerabile" pe Ziare.com

#solutionare, #masti, #contestatie, #defavorizati, #Ludovic Orban , #Stiri Administratie

Curs valutar

1 EUR = 4.9737 RON

-0.0012

1 USD = 4.5689 RON

-0.0184
  1. ANAF vrea să implementeze un sistem fiscal ca în Vest pentru români. Cum va funcționa noul e-Factura pentru persoane fizice și care sunt temerile contabililor
  2. Profeție despre viitorul omenirii: România și Polonia, creștere masivă în următorii 30 de ani. "E în interesul strategic al SUA"
  3. O mare putere în panică: Prăbușire a vânzărilor cu 7 miliarde, consumatorii nu mai ”mușcă” momeala
  4. Un sat întreg va fi ras de pe fața pământului. În locul său se va deschide o mină de cărbune
  5. Noi taxe și impozite în România. Anunț teribil de la un fost secretar de stat al Guvernului: „Nu sunt liniștit pentru 2025"
  6. Rețeaua de energie a României, în fața unei schimbări majore. Cine ajunge să plătească pentru dezechilibre și ce soluții avem
  7. O multinațională prezentă în România anunță concedieri în masă. Val de tăieri la nivel mondial
  8. Creștere uriașă a salariului piloților de la Tarom după protestul de luni. Au obținut și o diurnă mai mare
  9. Exodul a 300 de milioane de oameni, care lasă lumea mută: Miracolul Chinei și planul de a depăși SUA
  10. Soluția extremă a unui cunoscut analist economic: Copiii să muncească de la 16 ani, toată lumea să lucreze până la 75 de ani. “Ideea de a sta și a primi bani nu mai e funcțională”