Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Orban, la Paris: "Romania este singura tara din Uniunea Europeana care a inregistrat o crestere a investitiilor in primul semestru al anului 2020"

Orban, la Paris: "Romania este singura tara din Uniunea Europeana care a inregistrat o crestere a investitiilor in primul semestru al anului 2020"
Premierul Ludovic Orban a avut marti o intalnire cu reprezentantii mediului francez de afaceri, membri ai celei mai mari organizatii patronale franceze - MEDEF (Mouvement des Entreprises de France). Seful Executivului le-a transmis ca Romania e singura tara din UE care a inregistrat o crestere a investitiilor in primul semestru al acestui an si in ciuda provocarilor generate de criza COVID-19, Guvernul roman isi mentine angajamentul ferm pentru dezvoltarea unui parteneriat durabil cu toti investitorii din sectorul economic.

Intalnirea a avut loc in contextul vizitei oficiale pe care prim-ministrul Romaniei o efectueaza in Franta in perioada 26-27 octombrie a.c. si reflecta angajamentul guvernului roman de a promova Romania ca destinatie investitionala.

"Romania este singura tara din Uniunea Europeana care a inregistrat o crestere a investitiilor in primul semestru al anului 2020", a subliniat prim-ministrul Orban, potrivit unui comunicat de presa al Guvernului.

Guvernul va continua, astfel, sa contribuie activ la asigurarea unor conditii prielnice pentru dezvoltarea mediului de afaceri din Romania si cresterea competitivitatii companiilor, cu efecte benefice si de durata asupra cetatenilor romani. Inaltul oficial roman a aratat ca obiectivul pe termen mediu si lung al Executivului consta in dezvoltarea unei economii puternice, reziliente si competitive la nivel international.

Totodata, Executivul va urmari implementarea unor politici publice, la nivelul unei administratii eficiente, care sa garanteze conditii de concurenta echitabile si transparente pentru mediul de afaceri.

Premierul Ludovic Orban a subliniat ca relatia romano-franceza contribuie in mod esential la dezvoltarea economica a Romaniei si reprezinta o platforma importanta pentru cresterea competitivitatii: "Avem in vedere un model de crestere economica sustenabila, bazat pe cresterea investitiilor si a valorii adaugate din economie".

Seful Guvernului a dezbatut cu oamenii de afaceri prezenti oportunitatile investitionale semnificative generate de planul national pregatit pentru a beneficia de fondurile europene din cadrul Mecanismului European de Redresare si Rezilienta. Premierul Orban a subliniat importanta dezvoltarii infrastructurii de sanatate, de transport, cresterea cooperarii in domeniul agriculturii si dezvoltarea industriilor cu valoare adaugata in economie. O atentie deosebita va fi acordata, de asemenea, dezvoltarii capitalului uman, prin educatie si formare profe ...citeste mai departe despre "Orban, la Paris: "Romania este singura tara din Uniunea Europeana care a inregistrat o crestere a investitiilor in primul semestru al anului 2020"" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 265 ori