Orban anunta ca bugetarii nu mai intra in somaj tehnic: Nu mai e in actualitate

Joi, 23 Aprilie 2020, ora 12:05
941 citiri
Orban anunta ca bugetarii nu mai intra in somaj tehnic: Nu mai e in actualitate
Foto: captura video Facebook/Guvernul Romaniei

Premierul Ludovic Orban a anuntat, joi, ca masura somajului tehnic in cazul bugetarilor nu mai este de actualitate pentru ca se apropie sfarsitul starii de urgenta.

Intrebat despre acest subiect, premierul a spus nu s-ar mai justifica acum aceasta masura, mai ales ca multi dintre bugetari lucreaza in linia intai a bataliei cu acest coronavirus.

"Nu mai e in actualitate. Cei din institututii publice sunt implicati in prima linie, de exemplu la Ministerul Sanatatii nu poti sa te lipsesti de nimeni, la Ministerul Apararii mai avem nevoie.

La Ministerul Muncii, care e implicat in derularea tuturor programelor de sprijin referitor la somajul tehnic si celelalte forme de sprijin pentru profesionisti si alte categorii de angajati. O mare parte din sectorul public este foarte puternic turat. Ne apropiem de finalul starii de urgenta si nu mai e contextul actual. Am gandit, am analizat, pana la urma, nu mai e de actualitate", a precizat Orban.

Jurnalistii au insistat pe subiect, intreband daca este o decizie definitiva, iar premierul a punctat: "Nu mai este de actualitate. Vom vedea".

Despre somajul tehnic din mediul privat, premierul a informat ca exista resursele necesare pentru acoperirea acestuia.

"Pentru prima perioada avem resursele, sunt prevazute in buget, unele vor fi decontate de UE, avem resurse si pregatim masurile de relansare economica care vor trebui sa tina cont de planurile de relansare, in functie de cum afecteaza diferite activitati economic,e pregatim masurile de sustinere", a spus Ludovic Orban.

La inceputul lunii aprilie, Ludovic Orban anunta ca se va reduce activitatea in sectorul bugetar, pentru ca toti romanii trebuie sa preia din greutatea crizei provocate de epidemia de coronavirus. Astfel, bugetarii din institutiile administratiei centrale si locale urmau sa lucreze jumatate din luna pentru 75% din salariul de baza, insa aceasta masura nu se aplica personalului medical, politistilor, jandarmilor, profesorilor sau personalului din Ministerul Muncii.

Pe de alta parte, ministrul Finantelor, Florin Citu, a transmis atunci ca el nu sustine o astfel de masura.

Numarul contractelor de munca suspendate a crescut din nou, la peste un milionPeste 1.100 de angajati ai TAROM vor intra in somaj tehnic, din 27 aprilie ...citeste mai departe despre "Orban anunta ca bugetarii nu mai intra in somaj tehnic: Nu mai e in actualitate" pe Ziare.com

#Orban bugetari somaj tehnic, #bugetari somaj tehnic , #Stiri Administratie