Orasul cu sute de balcoane supraetajate, mai mari decat apartamentul, fara autorizatie

Duminica, 23 Decembrie 2018, ora 22:34
802 citiri
Orasul cu sute de balcoane supraetajate, mai mari decat apartamentul, fara autorizatie
Foto: Arhiva Ziare.com

Sute de balcoane supraetajate, mai mari decat apartamentul, au fost construite, in Galati, dupa Revolutie, fara autorizatie, iar cartierele arata ca niste ghetouri. Autoritatile incearca acum sa faca o inventariere a lor si ameninta cu sanctiuni.

Extinderile improvizate au aparut in special in cartierele de la periferia Galatiului. Constructiile ilegale au forme ciudate, dimensiuni diferite, culori tipatoare si sunt construite din materiale ieftine, de multe ori reciclate.

Arhitectii arata cu degetul catre fostii primari, care au inchis ochii la aceasta situatie, astfel ca, in oras au aparut tot felul de ciudatenii, precum balconul mai mare decat apartamentul si extinderea cu picioare de metal.

Aceste constructii sunt inestetice, dar reprezinta si un pericol pentru oameni, spun specialistii.

"Balcoanele au fost construite in diferite perioade, pe principiul muschii mei pot face asta. In mod paradoxal, multe dintre ele au si primit autorizatii de la fostii primari de trista amintire a Galatiului. Unii au primit amenzi si au intrat in legalitate, fiecare cum s-a descurcat. Tot Galatiul este plin de astfel de bazaconii si daca nu-i intreaba nimeni nimic...

Sunt situatii in care balconul e mai mare decat camera, sunt situatii in care balconul e supraetajat, este periculos. Viata bate filmul, din pacate. Dati-mi voie sa raman decent in exprimare, sunt sarbatorile, este si an centenar. De cativa ani, Consiliul Local a adoptat o hotarare prin care a fost interzisa construirea de balcoane", a declarat, pentru Mediafax, arhitectul Sergiu Porumboiu.

Anul acesta, Primaria Galati a solicitat Politiei Locale sa inventarieze balcoanele construite la blocurile din oras, actiunea fiind in desfasurare. Chiar daca politistii locali constata ca balcoanele au fost construite fara autorizatie, proprietarii lor nu pot fi amendati.

"La nivelul Politiei Locale se afla in desfasurare, incepand cu luna februarie a anului 2018, o actiune de identificare si inventariere a tuturor balcoanelor si extinderilor executate la blocurile din municipiul Galati. Aceste verificari au fost incepute in zonele Micro 20 si Micro 21, urmand ca sa se efectueze pe intreg teritoriul al municipiului Galati. La finalizarea acestei actiuni, rezultatul va fi comunicat Primariei Galati care, in baza legislatiei in vigoare, va dispune masuri pentru intrarea in legalitate a acestor constructii.

Totodata, va aducem la cunostinta ca aceste extinderi au fost executate in urma cu 20 - 30 d ...citeste mai departe despre "Orasul cu sute de balcoane supraetajate, mai mari decat apartamentul, fara autorizatie" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Galati balcoane supraetajate , #Stiri Administratie