Oprescu, suspendat de la primarie, daca va fi arestat - cine ar urma sa-i ia locul

Duminica, 06 Septembrie 2015, ora 13:42
1148 citiri
Oprescu, suspendat de la primarie, daca va fi arestat - cine ar urma sa-i ia locul
Foto: Arhiva Ziare.com

Sorin Oprescu va fi suspendat automat din functia de primar de catre prefect in cazul in care judecatorii decid arestarea sa preventiva, potrivit Legii administratiei publice locale, iar atributiile sale vor fi preluate de viceprimarul Cornel Pieptea (PNL) sau de viceprimarul Dan Darabont (PSD).

Potrivit Legii administratiei publice locale, "mandatul primarului se suspenda de drept numai in cazul in care acesta a fost arestat preventiv", prin ordin al prefectului. In cazul in care primarul este suspendat, atributiile ii sunt preluate de unul dintre viceprimari, desemnati prin vot secret al consilierilor locali.

Alina Gorghiu ii cere demisia lui Oprescu: Solutia, pe viitor, Primaria Capitalei condusa de PNL

Primaria Capitalei are doi viceprimari: Cornel Pieptea, din partea PNL, si Alexandru Dan Darabont, din partea PSD. Cele mai mari sanse sa ocupe interimar functia de primar, in cazul in care Sorin Oprescu va fi suspendat, le are Cornel Pieptea, avand in vedere ca liberalii ...citeste mai departe despre "Oprescu, suspendat de la primarie, daca va fi arestat - cine ar urma sa-i ia locul" pe Ziare.com

#Oprescu suspendat, #Oprescu arestat, #Oprescu retinut , #Stiri Administratie