OMS anunta o penurie mondiala de echipament de protectie individuala in toiul epidemiei de coronavirus

Vineri, 07 Februarie 2020, ora 15:15
1107 citiri
OMS anunta o penurie mondiala de echipament de protectie individuala in toiul epidemiei de coronavirus
Foto: Arhiva Pixabay

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a anuntat vineri ca o penurie mondiala de echipament de protectie este in curs, in contextul in care epidemia noului coronavirus chinez continua, cu 630 de decese confirmate si peste 30.000 de persoane bolnave.

"Lumea se confrunta cu o lipsa cronica de echiamente de protectie individuala", a declarat directorul OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus intr-o reuniune a Organizatiei la Geneva.

Tedros Adhanom Ghebreyesus a anuntat ca urmeaza sa discute cu reprezentanti ai lantului de aprovizionare in vederea unei solutionari a "nodurilor" din productie, relateaza AFP.

Guvernul chinez a recunoscut, la randul sau, la inceputul saptamanii, ca are nevoie urgenta de masti de protectie pentru a infrunta epidemia de penumonie virala.

In lume, 240 de cazuri de contaminare au fost confirmate in aproximativ 30 de tari si teritorii - intre care doua mortale la Hong Kong si in Filipine.

OMS a anuntat saptamana aceasta ca trimite masti, manusi, haine de protectie, aparate respiratorii si kituri pentru depistarea virusului tarilor care cer ajutor. ...citeste mai departe despre "OMS anunta o penurie mondiala de echipament de protectie individuala in toiul epidemiei de coronavirus" pe Ziare.com

#OMS echipament protectie coronavirus , #Stiri Administratie