Omerta sau stat de drept? Doar noi putem opri razboiul!

Duminica, 22 Ianuarie 2017, ora 12:10
942 citiri
Omerta sau stat de drept? Doar noi putem opri razboiul!

Liviu Dragnea a reusit o contraperformanta demna de Cartea recordurilor prin incercarea de blitzkrieg impotriva justitiei, prin "elefantii" care nu numai ca urmau sa albeasca zeci, poate sute de politicieni cu probleme penale de toate felurile si in toate stadiile, dar si sa elibereze, prin injumatatirea pedepselor, cine stie cati violatori, criminali, talhari, pedofili si alte autentice pericole publice.

De ce este vorba despre doua initiative profund toxice pentru Romania au explicat rand pe rand DNA, DIICOT, ICCJ, Parchetul General inclusiv prin vocea extrem de articulata si de curajoasa a unui procuror general in care opinia publica a avut ocazia sa descopere nu numai un profesionist exceptional, dar si un luptator redutabil.

Dl Augustin Lazar a explicat pentru Ziare.com nu numai efectele grave ale celor doua ordonante, dar si interesele oculte care stau in spatele lor.

Bilantul?

Pe de-o parte, procedand astfel, Liviu Dragnea i-a dat posibilitatea lui Klaus Iohannis sa isi desavarseasca o reinventare pe care nimeni nu o anticipa in urma cu cateva luni. Interventia presedintelui, care a oprit adoptarea ordonantelor de gratiere si modificare a codurilor penal si de procedura penala, l-au transformat pe presedinte in liderul pe care romanii l-au votat in 2014, dar incepusera sa-si piarda speranta ca-l vor avea. Ca fond si forma, presedintele a fost impecabil.

Apoi, sa scoti oamenii in strada la nici o luna dupa ce ai preluat puterea, pe ger si o tema care nu tine de bunastarea imediata, in timp ce imparti deja cu doua maini tot felul de forme de "mita" politica, nu cred ca s-a mai intamplat in istoria recenta a Romaniei.

Si nu in ultimul rand, deloc neglijabil, PSD - Dragnea au reusit sa uneasca sistemul judiciar. Pentru prima data de foarte multa vreme, vocea magistratilor, procurorilor si judecatorilor, de toate nivelurile si din toate institutiile, a fost unitara. Magistratii nu au fost deranjati doar de fondul modificarilor, ci poate mai ales de felul in care au fost ele promovate, de ceea ce procurorul general Augustin Lazar numea dovada ca "autoritatea judecatoreasca nu e luata in serios ca autoritate a statului roman".

De-abia promisese Ministerul Justitei in cadrul CSM ca nicio modificare legislativa nu va fi luata fara sa fie consultati, ca ne-am trezit ca aceste doua ordonante de maxima importanta urmau sa fie adoptate pe sub masa, in secret, fara ca magistratii sa fi stiut macar de existenta lor. Se poate intampla orice, or ...citeste mai departe despre "Omerta sau stat de drept? Doar noi putem opri razboiul!" pe Ziare.com

#ordonante aministie coduri penale, #proteste ordonante justitie , #Stiri Administratie