Ofertele de achizitii publice vor fi evaluate intai din punct de vedere tehnic

Vineri, 21 Iunie 2013, ora 13:51
2829 citiri
Ofertele de achizitii publice vor fi evaluate intai din punct de vedere tehnic

Procesul de evaluare a unei oferte depuse pentru achizitii publice va fi modificat in cazul utilizarii criteriului privind pretul cel mai mic, astfel incat oferta sa fie evaluata intai din punct de vedere tehnic si ulterior si din perspectiva financiara, rezulta dintr-un material transmis de Guvern.

Aceasta este una dintre masurile prezentate de Executiv ca fiind planificate in vederea atingerii obiectivului de absorbtie a fondurilor UE pe acest an.

"Asigurarea unui sistem mai eficient de contractare, eliminand riscurile si blocajele intampinate pana in prezent (de exemplu, se va modifica procesul de evaluare in cazul utilizarii criteriului 'pretul cel mai mic', pentru a se evalua ofertele intai tehnic si ulterior financiar)", se arata in material.

Regula va fi introdusa prin modificarea normelor de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractelor de achizitie publica, de concesiune de lucrari publice si de servicii.

#evaluare oferte achizitii publice, #evaluare tehnica achizitii publice, #evaluare financiara achizitii publice , #Stiri Administratie