O parte din personalul navigant de la British Airways a inceput o greva de sase zile

Duminica, 05 Februarie 2017, ora 16:07
5178 citiri
O parte din personalul navigant de la British Airways a inceput o greva de sase zile
Foto: Facebook/British Airways

O parte din personalul navigant al companiei aeriene British Airways (BA) a declansat duminica o greva de sase zile, fiind nemultumita de conditiile salariale, insa compania a dat asigurari ca acest protest nu va afecta semnificativ zborurile.

Initiatorii grevei, structurate in doua faze, din 5 in 7 februarie si din 9 in 11 februarie, sunt cei angajati, incepand din 2010, in baza contractului "Mixed Fleet", care reclama faptul ca au conditii salariale mai proaste fata de ceilalti colegi, relateaza agentia EFE.

Sindicatul Unite, care ii reprezinta, a semnalat ca unii dintre acesti angajati au un salariu de baza de 12.192 lire pe an (14.110 euro), plus 3 lire pe zbor (3,47 euro) si trebuie sa isi caute job-uri complementare.

Compania, condusa de spaniolul Alex Cruz si care face parte din grupul hispano-britanic IAG, sustine ca niciunul dintre angajatii sai nu castiga mai putin de 21.000 lire (24.300 euro) anual.

BA a dat asigurari ca, in pofida grevei, toti pasagerii vor putea ajunge la destinatie, insa unele curse pe distante scurte vor fuziona, consecinta fiind o usoara modificare a programului privind decolarea. ...citeste mai departe despre "O parte din personalul navigant de la British Airways a inceput o greva de sase zile" pe Ziare.com

#greva British Airways , #Stiri Administratie