O noua serie de masuri de relaxare vor fi aplicate de luni in Romania. Iata care sunt acestea

Duminica, 14 Iunie 2020, ora 10:03
1145 citiri
O noua serie de masuri de relaxare vor fi aplicate de luni in Romania. Iata care sunt acestea
Foto: Pixabay

O noua serie de masuri de relaxare vor fi aplicate de luni pe teritoriul Romaniei, intre acestea numarandu-se deschiderea mall-urilor, cu exceptia restaurantelor, cafenelelor, locurilor de joaca, salilor de jocuri si cinematografelor situate in interiorul acestora, precum si deschiderea piscinelor exterioare si a salilor de sport/fitness.

Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a adoptat, joi, o hotarare prin care propune Guvernului masurile de relaxare care se aplica incepand din 15 iunie.

Hotararea privind propunerea unor masuri de relaxare necesare in contextul epidemiologic actual, aplicabile incepand cu data de 15 iunie, precizeaza ca se mareste la 6 numarul de persoane care nu locuiesc impreuna si care pot participa la activitati recreative si sportive desfasurate in aer liber, respectiv ciclism, drumetii, alergare, canotaj, alpinism, vanatoare, pescuit si alte activitati recreative si sportive desfasurate in aer liber, in conditiile stabilite prin ordin comun al ministrului Sanatatii, dupa caz, cu ministrul Tineretului si Sportului, ministrul Mediului sau ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Evenimentele private in spatii inchise se pot organiza cu participarea unui numar maxim de 20 persoane. Evenimentele private in spatii deschise se pot organiza cu participarea unui numar maxim de 50 persoane, prevede hotararea Comitetului National pentru Situatii de Urgenta.

Creste la 6 numarul de persoane care nu apartin aceleiasi familii si pot circula ori forma grupuri pietonale.

Vor fi reluate activitatile de comercializare cu amanuntul a produselor si serviciilor in centrele comerciale in care isi desfasoara activitatea mai multi operatori economici. In interiorul centrelor comerciale nu se permite insa activitatea restaurantelor, cafenelelor sau altor asemenea localuri publice, cu exceptia celor dispuse in exteriorul cladirilor, in aer liber, cu asigurarea unei distante minime de doi metri intre mese si cel mult 4 persoane care nu sunt membri ai aceleiasi familii la o masa, precum si exploatarea locurilor de joaca, a salilor de jocuri si a cinematografelor.

Se reia activitatea operatorilor economici care desfasoara activitati de administrare a strandurilor exterioare, a piscinelor exterioare sau salilor de sport/ fitness, cu obligatia respectarii normelor de prevenire stabilite prin ordin comun al ministrului Tineretului si Sportului si al ministrului Sanatatii.

Potrivit hotararii, se reia activitatea operatorilor econom ...citeste mai departe despre "O noua serie de masuri de relaxare vor fi aplicate de luni in Romania. Iata care sunt acestea" pe Ziare.com

#masuri relaxare, #Ludovic Orban stare alerta, #coronavirus Romania , #Stiri Administratie