O delegatie a Comisiei de la Venetia vine luni la Bucuresti

Vineri, 08 Iunie 2018, ora 11:29
1356 citiri
O delegatie a Comisiei de la Venetia vine luni la Bucuresti
Foto: Arhiva Ziare.com

O delegatie a Comisiei de la Venetia va ajunge luni, in Romania pentru a discuta despre cele trei Legi ale Justitiei.

Anuntul a fost facut pe site-ul oficial al Comisiei de la Venetia.

In anunt se transmite ca delegatia va avea intalniri cu presedintele Romaniei si ministrul Justitiei, dar si cu procurorul general, cei de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, Curtea Constitutionala, Directia Nationala Anticoruptie, Consiliul Superior al Magistraturii si cu reprezentanti ai Parlamentului, inclusiv cu cei din Comisia Iordache.

Delegatia se va intalni si cu reprezentanti ai asociatiilor judecatorilor si procurorilor si ai societatii civile.

Amintim ca presedintele Klaus Iohannis a solicitat avizul Comisiei de la Venetia cu privire la cele trei Legi ale Justitiei. Mai exact, seful statului a solicitat pe 3 mai un punct de vedere Comisiei de la Venetia cu privire la cele trei legi adoptate de Parlament vizand Statutul judecatorilor si procurorilor, organizarea judiciara, respectiv organizarea si functionarea Consiliului Superior al Magistraturii.

Pe 26 aprilie, si Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei a sesizat Comisia de la Venetia cu privire la aceleasi legi.

Iohannis cheama autoritatile si societatea civila din Romania la consultari cu expertii Comisiei de la Venetia privind legile justitieiPNL a inceput procedurile pentru sesizarea Comisiei de la Venetia pe modificarile aduse Codului Penal ...citeste mai departe despre "O delegatie a Comisiei de la Venetia vine luni la Bucuresti" pe Ziare.com

#Comisie Venetia Bucuresti, #Comisie Venetia intalniri Bucuresti , #Stiri Administratie