Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Numărul locurilor de muncă este în creştere cu 26% faţă de anul trecut. Care este profilul celor mai cautați candidați

Numărul locurilor de muncă este în creştere cu 26% faţă de anul trecut. Care este profilul celor mai cautați candidați

Peste 38.000 de noi locuri de muncă au fost create pe piaţa muncii în luna septembrie a acestui an, în creştere cu 26% faţă de aceeaşi lună a anului trecut.

Conform Ejobs.ro, cele mai multe locuri de muncă disponibile în septembrie 2021 au fost publicate de angajatorii din Capitală (peste 16.000). Următoarele clasate, Timişoara, Cluj-Napoca şi Braşov, au depăşit din nou Bucureştiul la oferta cumulată de joburi.

Domeniile pentru care s-au căutat cei mai mulţi angajaţi au fost Retail, Transport/Logistică, Prestări servicii, Industria alimentară şi IT/Telecom, fiecare dintre acestea având deschise peste 4.000 de poziţii noi în luna septembrie.

În ceea ce priveşte cei mai căutaţi candidaţi de pe piaţa muncii, aceştia sunt, în continuare, absolvenţii cu studii superioare. Pentru ei, luna trecută au fost create aproape 29.000 de locuri de muncă.

5,8% din joburi sunt remote

În plus, din totalul locurilor de muncă apărute în septembrie, 5,8% au fost remote, în creştere faţă de septembrie 2019, când acestea reprezentau doar 1,3% din întreaga ofertă de angajare şi chiar şi faţă de 2020, când totalizau 4,2% din numărul total de joburi.

Şi interesul candidaţilor pentru găsirea unui nou loc de muncă rămâne ridicat la început de sezon, joburile postate de către angajatori atrăgând, în total, peste 1,1 milioane de aplicări din partea acestora.

Se observă un interes ridicat pentru joburile remote şi din partea candidaţilor, 12,8% dintre aplicări fiind pentru astfel de locuri de muncă, în creştere faţă de septembrie 2019 (când totalizau doar 1,3% din aplicări) şi chiar faţă de 2020 (când atrăgeau 9,6% din candidaturi).

Pe de altă parte, interesul candidaţilor pentru joburile în afară rămâne scăzut (doar 1,2% din totalul de aplicări). ...citeste mai departe despre "Numărul locurilor de muncă este în creştere cu 26% faţă de anul trecut. Care este profilul celor mai cautați candidați" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 316 ori