Numarul atacurilor cibernetice a crescut cu 150% fata de anul trecut

Joi, 05 Noiembrie 2020, ora 03:12
556 citiri
Numarul atacurilor cibernetice a crescut cu 150% fata de anul trecut
Foto: Pixabay

Numarul atacurilor cibernetice a crescut in trimestrul al treilea al acestui an cu 150%, in comparatie cu perioada similara a anului trecut. Aceasta este una dintre concluziile unui studiu realizat de Kaspersky, o companie globala de securitate cibernetica.

Studiul a evidentiat faptul ca numarul atacurilor cibernetice a crescut in trimestrul al treilea al acestui an cu 150%, in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut.

Totusi, raportat la numarul atacurilor inregistrate in 2020, trimestrul al treilea inregistreaza o scadere accentuata (73%), fata de trimestrul al doilea.

Restrictiile cauzate de pandemie au sporit dependenta utilizatorilor de serviciile online, astfel ca in primele doua trimestre ale anului s-a constatat o crestere accelerata a atacurilor. Cel mai mare numar de atacuri dintr-o singura zi a fost 323 si s-a inregistrat pe 2 iulie, noteaza MediaFax

Atacurile vizeaza in special companiile care utilizeaza munca de acasa.

"Multe companii nu erau pregatite pentru lucrul de la distanta sau nu considerau ca activele lor web sunt de importanta critica. De exemplu, am primit mai multe solicitari de la companii producatoare de masti, care au fost victime ale atacurilor DDoS", a explicat Alexey Kiselev, din echipa Kaspersky. ...citeste mai departe despre "Numarul atacurilor cibernetice a crescut cu 150% fata de anul trecut" pe Ziare.com

#coronavirus, #pandemie, #atacuri cibernetice, #companii, #munca de acasa , #Stiri Administratie