Mii de romani au iesit in strada in toata tara

Duminica, 22 Ianuarie 2017, ora 16:59
1684 citiri
Mii de romani au iesit in strada in toata tara
Foto: Facebook/Mihnea Dumitru

Romanii au iesit din nou in strada, duminica dupa-amiaza, pentru a protesta fata de proiectele pentru ordonantele de urgenta privind gratierea si Codul Penal.

Mii de oameni din intreaga tara, dar si din diaspora, au anuntat ca vor iesi in strada impotriva modificarilor pe care PSD vrea sa le faca in Justitie.

Bucurestenii s-au adunat in Piata Universitatii, de unde vor sa plece in mars spre Palatul Victoria. Proteste similare au loc in mai multe orase din tara: Pitesti, Piatra Neamt, Baia Mare, Suceava, Satu Mare, Brasov, Iasi. De asemenea, sunt anuntate mitinguri si la Copenhaga, Paris, Londra, Haugesund (Norvegia).

Daca ai surprins in imagini protestele din orasul tau sau vrei sa ne povestesti cum e atmosfera la miting, da-ne un mail pe redactia@ziare.com. Daca esti in strada, descarca de aici aplicatia Ziare.com si ai direct pe telefon cele mai proaspete informatii.

Ziare.com iti prezinta in format LIVE TEXT desfasurarea protestelor:

17:30 - Si la Cluj creste numarul de manifestanti. Se scandeaza "In democratie, hotii stau la puscarie!".

17:25 - Creste numarul manifestantilor din Bucresti, acum sunt in jur de 500 de oameni. Protestatarii au steaguri si pancarte cu mesaje precum "Ministru' cu plagiat trebuie remaniat", "Referendum pentru toti, sa stim daca suntem hoti".

Oamenii scandeaza "DNA, nu uita, noi suntem de partea ta", "Jos Guvernul", "PSD, ciuma rosie" si "In democratie, hotii stau la puscarie".

17:23 - Sute de oameni protesteaza la Cluj.

17:10 - Sunt in jur de 300 de oameni la Universitate, in Bucuresti, iar numarul lor creste rapid. Sunt mici altercatii intre manifestanti si reporterii de la Romania TV, care au propria versiune asupra protestelor. In studioul televiziunii lui Ghita, manifestantii sunt numiti "iohannisti" care vor "sa dea jos un guvern legitim". In direct e Corina Dragostescu din Piata Universitatii, unde protestarii scadeaza la unison "PSD, ciuma rosie!" si "Sclavii lui Ghita!".

17:00 - A inceput protestul la Paris. Cateva zeci de oameni s-au adunat in fata Ambasadei Romaniei. Ei au bannere pe care scrie "Coruptia ucide" sau "Nu amnistiei".

16:57 - Tudor Chirila merge la Universitate. "Ne vedem in Piata, cu regretul ca n-am sa pot sa stau la tot marsul din cauza de spectacol la teatru", scrie el pe Facebook.

16:23 - Presedintele USR, Nicusor Dan, anunta, intr-o postare pe Facebook, ca va participa la mitingul de duminica seara, din Piata Universitatii, deoarece este nevoie ca... citeste mai departe despre "LIVE - Mii de romani ies in strada in toata tara. Romania TV e huiduita in Piata Universitatii" pe Ziare.com

#protest ordonante Justitie, #protest gratiere Piata Universitatii, #Mihai Sora protest gratiere , #Stiri Administratie