Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Noul sediu SPP. Bog'Art mai ia 2 milioane de euro printr-un nou act aditional

Noul sediu SPP. Bog'Art mai ia 2 milioane de euro printr-un nou act aditional


Considerat in 2009 unul dintre cele mai mari contracte pentru construirea unui sediu de institutie de stat, finantarea pentru construirea noului sediu SPP devine din ce in ce mai mare. In luna septembrie, firma constructoare, Bog'Art a mai primit 8,9 milioane de lei (2 milioane de euro) pentru continuarea lucrarilor.

Majorarea contractului pentru ridicarea noului sediu al agentilor de paza si protectie s-a facut sub forma unui "act aditional la contractul de lucrari pentru construirea sediului SPP pentru achizitia de lucrari suplimentare/aditionale precum si pentru renuntarea la unele lucrari prevazute in proiectul de executie".

Anunt fara licitatie

In anuntul de atribuire se mentioneaza ca "prin incheierea actului aditional s-au achizitionat lucrari suplimentare in valoare de 8.867.256 lei fara TVA, concomitent cu renuntarea la lucrari in valoare de 8.919.533 lei fara TVA, fapt ce a determinat reducerea pretului contractului cu 52.276,82 lei fara TVA".

Intr-un final aflam ca valoarea totala a contractului este de 8.867.256 de lei, adica 2 milioane de euro.


Macheta noului sediu SPP. Sursa foto: Gandul

Negociere s-a facut fara publicarea prealabila a unui anunt de participare pe considerentul ca: "Lucrarile / produsele / serviciile pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive tehnice".

Un contract mare si controversat

Contractul pentru ridicarea noului sediu SPP a fost atribuit in 2009, sub mandatul de premier al lui Emil Boc. Contractul a creat numeroase controverse prin costurile imense ale proiectului. La atribuire, valoarea contractului era de 135.981.894 de lei (peste 32 de milioane de euro). De-a lungul anilor, contractul a crescut prin acte aditionale, ultimul dintre ele fiind cel prezentat de Business24 in cele de mai sus.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 3782 ori