Noul ministru de Interne vrea ca DIPI sa treaca sub control parlamentar. Structura ar putea fi militarizata

Joi, 15 Septembrie 2016, ora 18:12
825 citiri
Noul ministru de Interne vrea ca DIPI sa treaca sub control parlamentar. Structura ar putea fi militarizata
Foto: Facebook / Ministerul Afacerilor Interne

Departamentul de Informatii si Protectie Interna (DIPI) al Ministerului Afacerilor Interne se afla in proces de reorganizare, intentia noului ministru, Dragos Tudorache, fiind de a supune aceasta structura controlului parlamentar.

"Am anuntat-o (reformarea DIPI - n.red.) ca pe una dintre prioritati si ramane una dintre prioritati. Suntem acum in analiza interna cu toate departamentele din minister care pot avea o contributie in definirea acestei reforme. Obiectivele mele sunt ca in doua saptamani sa propun Guvernului, sa propun celorlalte institutii avizate, un prim model de reforma", a declarat Dragos Tudorache intr-o conferinta de presa.

El a spus ca in primul rand vrea "clarificarea zonei de competenta a DIPI", astfel incat sa nu mai existe "suprapuneri cu celelalte servicii ale statului care se ocupa de activitati informative sau contrainformative".

"Este esential sa avem o clarificare a acestor arii de competenta. In al doilea rand, intentia mea este sa supun DIPI, sau ...citeste mai departe despre "Noul ministru de Interne vrea ca DIPI sa treaca sub control parlamentar. Structura ar putea fi militarizata" pe Ziare.com

#Dragos Tudorache DIPI control parlamentar, #DIPI structura militarizata , #Stiri Administratie