Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Noua lege a salarizarii bugetarilor - Cine si cand ar putea primi mai multi bani

Noua lege a salarizarii bugetarilor - Cine si cand ar putea primi mai multi bani


Guvernul pregateste o noua lege a salarizarii, valabila din 2014, care vizeaza direct bugetarii cu castiguri mici.

Astfel, salariile de baza pentru fiecare clasa de salarizare vor fi determinate ca valori nominale folosind un coeficient I in valoare de 800 lei, corespunzator salariului minim brut pe tara de la 1 iulie si coeficientii de ierarhizare existenti, iar diferenta dintre doua clase de salarizare succesive va fi pastrata la 2,5%.

Insa in cazul in care dupa aplicarea noii formule de calcul va rezulta un salariu de baza mai mare decat cel detinut in prezent, atunci se vor acorda majorari salariale anuale succesive astfel incat sa se ajunga la nivelul salariului de baza nominal.

Dar daca dupa noile calcul va rezulta un salariu de baza mai mic decat salariul de baza actual, se va mentine in plata salariul de baza actual pana cand majorarile succesive acordate vor ajunge la nivelul acestui salariu de baza.

Emilian Duca, partener la Tax&Business Solutions, considera ca propunerea legislativa ar fi una binevenita, avand in vedere ca ar duce la un sistem de salarizare predictibil in sectorul bugetar.

Cu toate acestea, el avertizeaza ca noua schema presupune si un efort financiar destul de mare.

Citeste mai multe despre Noua lege a salarizarii bugetarilor - Cine si cand ar putea primi mai multi bani pe Ziare.com.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2989 ori