Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Noile salarii ale bugetarilor: Ce sporuri pot primi si cat e bonusul de doctorat

Noile salarii ale bugetarilor: Ce sporuri pot primi si cat e bonusul de doctorat

Proiectul de lege referitor la noua salarizare a bugetarilor, elaborat de Guvernul Ciolos, contine si o serie de sporuri pentru anumiti bugetari.

Astfel, cei care isi desfasoara activitatea intre orele 22:00 si 6:00 vor primi spor pentru munca de noapte, in valoare de "25% din salariul de baza/solda de functie/salariul de functie/indemnizatia de incadrare", daca timpul astfel lucrat reprezinta cel putin 3 ore de noapte din timpul normal de lucru.

Un alt spor este cel pentru munca suplimentara. Cei care vor lucra peste programul normal de lucru sau in zilele libere sau declarate sarbatoare legala vor fi compensati prin ore libere platite sau, atunci cand nu este posibil, cu un spor de 75% sau 100% din salariu, in functie de anumite conditii precizate in proiectul de lege.

Atentie, insa! Plata muncii se poate face "numai daca efectuarea orelor suplimentare a fost dispusa de seful ierarhic in scris, fara a se depasi 360 de ore anual".

Un alt spor, de 15%, este cel pentru ...citeste mai departe despre "Noile salarii ale bugetarilor: Ce sporuri pot primi si cat e bonusul de doctorat" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 951 ori