Noi reguli pentru soferi incepand de duminica - amenzi de sute de lei pentru nerespectarea lor

Duminica, 28 Septembrie 2014, ora 09:30
1325 citiri
Noi reguli pentru soferi incepand de duminica - amenzi de sute de lei pentru nerespectarea lor

Noile modificari ale legislatiei rutiere, ce aduc, printre altele, amenzi de pana la 450 de lei pentru soferii care nu transporta copiii in scaune speciale sau cu centura, precum si posibilitatea recoltarii de probe biologice la locul accidentului, intra in vigoare duminica.

Ordonanta de urgenta nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice a fost modificata si completata printr-o ordonanta publicata in Monitorul Oficial din 29 august, aceasta urmand sa intre in vigoare duminica, 28 septembrie.

Una dintre cele mai importante completari aduse legislatiei rutiere aduce sanctiuni pentru soferii care nu transporta copiii in conditii de siguranta.

Astfel, va fi sanctionata cu trei puncte de penalizare "nerespectarea obligatiei conducatorului de autovehicul de se asigura ca persoanele minore poarta centuri de siguranta sau sunt transportate in dispozitive de fixare in scaune pentru copii omologate".

"La asta se adauga patru sau cinci puncte de amenda, care inseamna, in ...citeste mai departe despre "Noi reguli pentru soferi incepand de duminica - amenzi de sute de lei pentru nerespectarea lor" pe Ziare.com

#noi reguli circulatie septembrie 2014, #copil reguli siguranta masina, #amenzi circulatie , #Stiri Administratie