Noaptea Albastra a Autismului 2020: Romania va fi iluminata in albastru pe 2 aprilie

Miercuri, 01 Aprilie 2020, ora 21:26
1497 citiri
Noaptea Albastra a Autismului 2020: Romania va fi iluminata in albastru pe 2 aprilie

Cladiri importante din Bucuresti se ilumineaza in albastru in semn de solidaritate fata de cele peste 30.000 de persoane cu autism care traiesc in Romania. Lor li se alatura peste 100 de institutii, companii si ONG-uri care ilumineaza simbolic in digital spatiul lor virtual (website-ul) sau fotografia cladirii.

Noaptea Albastra a Autismului 2020 este un gest de atentie si incurajare pe care Asociatia Help Autism si Asociatia pentru Muzica, Cultura si Arta, cu sprijinul RO TSA si FEDRA, si partenerii lor il fac pe 2 aprilie de Ziua Internationala a Constientizarii Autismului.

Ziua Internationala a Constientizarii Autismului este sarbatorita in toata lumea pe 2 aprilie si desi in alti ani a adunat sute de mii de oameni in activitati deschise publicului, anul acesta #stamacasa si aprindem simbolic lumina albastra pentru a ramane impreuna, solidari si constienti de situatia celor peste 30.000 de persoane cu autism din Romania.

"Ni se pare cu atat mai relevant acest semn de solidaritate si atentie, cu cat persoanele cu autism din Romania sunt mult mai afectate de izolare, iar asociatiile locale ce ofera terapie de reabilitare in centre sau la domiciliu sunt grav afectate de efectele economice ale situatiei de urgenta. Incercam totodata sa aducem si o mica bucurie, putina lumina intr-o perioada de izolare, singuratate si anxietate", spune Daniela Bololoi, psiholog si presedinte Help Autism.

In parteneriat cu Primaria Municipiului Bucuresti prin creart - Centrul de Creatie, Arta si Traditie al Municipiului Bucuresti, Societatea Romana de Radiodifuziune prin Sala Radio, Sky Tower si Timpuri Noi Square - cladiri simbol din Bucuresti vor fi iluminate in albastru (culoarea autismului) incepand cu ora 19:00.

Vor prelua simbolic filtrul albastru pentru a ilumina digital fotografia cladirii sau website-ul: Primaria Municipiului Bucuresti prin Administratia Monumentelor si Patrimoniului Turistic prin iluminarea Arcului de Triumf, Complexul Muzeal National "Moldova" Iasi - Palatul Culturii, Ministerul Afacerilor Externe prin Centrul Infoeuropa, Muzeul National George Enescu, Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti", Pandorra Story Style, Teatrul Excelsior, Timpuri Noi Square, Dyfashion, Mercury 360, Asociatia Culturala ISVOR si multe alte companii.

Lor li se alatura cele peste 100 de ONG-uri care sprijina prin servicii sociale si de recuperare cele 30.000 de persoane cu autism din Romania, parte a FEDRA - Federatia pentru Drepturi si Resurse pentru Persoanele cu Tulburari in Spectrul Autist si a retelei RO TSA.

Editia 2020 a evenimentului Noaptea Albastra a Autismului semnaleaza ca suntem: solidari cu familiile persoanelor cu autism care sunt acum izolate la domiciliu, atenti la sanatatea lor pentru ca o spitalizare este extrem de greu de gestionat pentru o persoana cu tulburare de spectru autist, constienti ca integrarea este in continuare departe de a fi o realitate in societatea romaneasca, increzatori ca vom continua astfel sa construim o Romanie in care mintile aparte fac real parte din comunitate.

Tot joi, 2 aprilie, Help Autism invita romanii sa foloseasca filtrul "Noaptea Albastra" pentru a trimite un mesaj de incurajare pe Facebook sau Instagram, iar companiile sa ilumineze simbolic pagina web folosind filtrul disponibil la: https://www.helpautism.ro/campanii/2-aprilie-izolare-continua

Noaptea Albastra a Autismului este parte a proiectului SUFLET IN CULORI, in cadrul caruia se desfasoara concertul caritabil de muzica clasica, ce marcheaza, de 7 ani, Ziua Internationala a Constientizarii Autismului.

Anul acesta concertul a fost reprogramat pentru data de 28 iunie, pe scena Ateneului Roman, si va fi sustinut de artisti ai scenei mondiale: Ansamblul VIOLONCELLISSIMO fondat si condus de violoncelistul Marin CAZACU, soprana Laura TATULESCU, mezzosoprana Roxana CONSTANTINESCU, tenorul suedez Kristofer LUNDIN, pianista Luminita BERARIU. Concertul va fi prezentat de Mihaela TATU.

Mai multe detalii pe https://www.bilete.ro/suflet-in-culori/

De 10 ani, Help Autism ii sprijina pe copiii cu autism din Romania sa-si atinga potentialul printr-un mix de terapii si pe familiile lor sa gaseasca solutii financiare si a pastra echilibrul familiei prin consiliere psihologica si programe de invatare a terapiei.

In perioada carantinei, Help Autism, desi a inchis cele 5 centre, ajuta familiile din Romania sa continue programul de terapie prin conectarea cu parintii si terapie supervizata online.

De asemenea, ofera acces gratuit tuturor copiilor cu autism si terapeutilor din Romania la 14 programe de lucru prin aplicatia educationala ABA kit si platforma de evaluare a evolutiei Edu ABA si deschide un fond de urgenta pentru asociatiile locale grav afectate economic de criza generata de Covid-19.

Organizatori: Asociatia Help Autism si Asociatia pentru Muzica, Arta si Cultura

Parteneri Noaptea Albastra a Autismului: Primaria Municipiului Bucuresti prin Administratia Monumentelor si Patrimoniului Turistic, creart - Centrul de Creatie, Arta si Traditie al Municipiului Bucuresti, Kaufland Romania, Societatea Romana de Radiodifuziune, Sky Tower, Teatrul Excelsior si Timpuri Noi Square.

Parteneri institutionali: Complexul Muzeal National "Moldova" Iasi - Palatul Culturii, Filarmonica George Enescu, Ministerul Afacerilor Externe prin Centrul Infoeuropa, Muzeul National George Enescu, Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti"

Parteneri: Tarom, Floria.ro, Wagner Arte Frumoase si Povesti, Body Mind Spirit Expo, Gala Societatii Civile, Pilgrim Project, Pandorra Story Style, Dyfashion, Asociatia Culturala ISVOR, Mercury 360

Parteneri Media: Agerpres, BlitzTV, Radio Romania Muzical, Radio Romania Cultural, Radio Romania Bucuresti, Radio Trinitas, Radio Clasic, Itsy Bitsy Radio, Revista Insigth Tarom, Revista Tangou - Marea Dragoste, Revista Femeia, Revista Mamica, Bookhub, Literomania, Verbs describe us, Promenada Culturala, LiterNet.ro, Qbebe, Business24, Ziare.com, Jurnalul de Afaceri, Agentiadearte.ro, B365.ro, SensoTV, Calendar Evenimente, Ziarul Metropolis, Revista Urbea Mea, Catchy, ArtOut, Republika Kritica, InOras.ro, Bucharest Cultural Events, IQads, Orasulmeu, Bucurestii vechi si noi, PRwave, 4arte.ro, Onlinegallery.ro, Autentici.info, Jurnal de Bucuresti, www.bzi.ro, Ceasca de Cultura, Artline.ro, Romania Pozitiva, RoEvents, Revista Actualitatea Muzicala a UCMR

#Noaptea Albastra Autism 2020, #autism centre Romania, #help autism , #Stiri Administratie