Nelu Tataru: In acest moment nu luam in considerare o carantinare a judetelor

Marti, 23 Iunie 2020, ora 18:58
651 citiri
Nelu Tataru: In acest moment nu luam in considerare o carantinare a judetelor
Foto: Facebook/Nelu Tataru

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a afirmat ca, in acest moment, nu este luata in considerare o carantinare a judetelor, iar acolo unde exista focare acestea sunt identificate, izolate, iar pacientii pozitivi sunt internati.

El a precizat ca daca va exista o transmitere comunitara accentuata intr-o localitate sau intr-un cartier, atunci autoritatile se vor gandi si la posibilitatea unei carantinari, mentionand ca nu este cazul in acest moment.

Nelu Tataru a fost intrebat marti, intr-o conferinta de presa, ca au aparut informatii ca ar putea exista judete unde sa se impuna carantinarea si daca se impune acest lucru.

"In acest moment nu luam in considerare o carantinare a judetelor, fiecare caz este evaluat particular, fiecare directie de sanatate publica evalueaza prin anchete epidemiologice atat cazul confirmat, cat si contactii directi. Acolo unde exista focare, aceste focare sunt identificate, sunt izolate, sunt internati cei care sunt pozitivi. In conditiile in care vor exista intr-adevar o transmitere comunitara accentuata intr-o localitate, intr-un cartier, ne gandim si la posibilitatea unei carantinari. Nu este cazul in acest moment", a afirmat ministrul Sanatatii. ...citeste mai departe despre "Nelu Tataru: In acest moment nu luam in considerare o carantinare a judetelor" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#nelu tataru, #covid, #coronavirus , #Stiri Administratie