Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ne putem retrage cu familia in afara localitatii pentru izolare?

Ne putem retrage cu familia in afara localitatii pentru izolare?
Autoritatile au venit cu noi precizari privind restrictiile impuse in perioada starii de urgenta.

Pentru ca multi oameni au intrebat daca au voie sa-si ia familia si sa plece din localitate, de exemplu la tara, pentru a sta la curte cu copiii, in loc sa ramana izolati la bloc, Grupul de Comunicare Strategica a incercat sa ofere o explicatie.

Astfel, la intrebarea "Pot sa merg intr-un alt oras decat cel de domiciliu, unde am posibilitatea de a sta intr-o locuinta, care nu este proprietate personala, dar imi ofera conditii mai bune pentru familie, pentru a ramane in autoizolare?", autoritatile au raspuns:

"In Ordonanta Militara numarul 3 nu este prevazut faptul ca cetatenii trebuie sa ramana la adresa de domiciliu, ci la o locatie indicata de ei, cu respectarea prevederilor legale si a restrictiilor impuse.

Astfel, precizam ca este permisa inclusiv deplasarea cu familia in zona rurala, daca persoanele detin acolo o casa, pentru a ramane in respectiva localitate", transmit autoritatile.

Explicatia este usor ambigua, pentru ca nu este clar daca "detin acolo o casa" inseamna ca trebui sa prezinte eventual si un act de proprietate.

Privind in ansamblu raspunsul oferit, interpretarea ar fi ca poti merge cu familia sa locuiesti in alta parte, in perioada de izolare, insa deplasarea trebuie facuta respectand toate celelalte reguli.

Adica sa completati declaratia pe propria raspundere, in care se specifica toate detaliile deplasarii, inclusiv destinatia finala si scopul de a ramane acolo cu familia.

De asemenea, daca va mutati intr-o locuinta inchiriata, ar fi util sa puteti prezenta o dovada in acest sens, un act sau o rezervare, am adauga noi, pentru siguranta.

Declaratia pe proprie raspundere poate fi completata online pe site-ul https://formular.sts.ro si poate fi prezentata autoritatilor si prin intermediul telefonului, tabletei sau unui dispozitiv electronic similar, insa trebuie sa contina semnatura olografa (scrisa de mana) a persoanei indiferent de suportul sau mediul pe care este stocata.

Aceasta poate fi scrisa si de mana si trebuie sa cuprinda numele si prenumele, data nasterii, adresa locuintei, motivul si locul deplasarii, data si semnatura.

Vezi mai multe raspunsuri oficiale la cele mai arzatoare intrebari despre restrictiile impuse in Romania. ...citeste mai departe despre "Ne putem retrage cu familia in afara localitatii pentru izolare?" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 617 ori