Ne pregatim de cutremur: Autoritatile fac simulare de seism major in Bucuresti si Iasi

Marti, 01 Noiembrie 2016, ora 10:23
1160 citiri
Ne pregatim de cutremur: Autoritatile fac simulare de seism major in Bucuresti si Iasi
Foto: Realitatea TV

Autoritatile au intitat, marti dimineata, o simulare de interventie in caz de cutremur de peste 7 grade pe scara Richter, a anuntat ministrul de Interne, Dragos Tudorache, intr-o conferinta de presa comuna cu seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU), Raed Arafat.

"La ora 8.04, in aceasta dimineata, am declansat la nivel national un exercitiu care simuleaza un cutremur cu magnitudine de peste 7 pe scara Richter, un cutremur cu impact la Bucuresti si Iasi. Momentul declansarii a fost stiut, pana astazi, doar de trei persoane: domnul presedinte Iohannis, domnul prim-ministru si cu mine", a spus Tudorache.

Cutremur de 4 grade in Vrancea

Ministrul de Interne a precizat ca scopul exercitiului este de a testa conceptul de interventie definit dupa tragedia de la Colectiv, precum si timpii de raspuns, timpii de reactie si capacitatea de mobilizare a structurilor din toata tara.

Ce prevede scenariul exercitiului

Potrivit scenariului exercitiului "Seism 2016", marti ...citeste mai departe despre "Ne pregatim de cutremur: Autoritatile fac simulare de seism major in Bucuresti si Iasi" pe Ziare.com

#simulare cutremur, #exercitiu simulare seism , #Stiri Administratie