Mugur Isarescu: Am zis ca asa e frumos, sa nu iau si pensie si salariu de la Banca Nationala

Marti, 08 August 2017, ora 16:16
1472 citiri

Guvernatorul Bancii Nationale, Mugur Isarescu, a explicat marti ca, desi are 46 de ani de vechime in munca, a decis sa nu iasa la o pensie pe care ar urma sa o cumuleze cu salariul.

"Am 46 de ani de activitate, am inceput in 1971 si nu cred ca s-ar aduna o luna daca as pune cap la cap toate concediile medicale. Banca Nationala ofera o anumita suma - nu-mi cereti sa o definesc, pentru ca orice termen se speculeaza - angajatilor care implinesc varsta de pensionare. Eu nu am luat si pensia, pentru ca am zis ca asa e frumos, sa nu iau si pensie, si salariu de la Banca Nationala", a spus Mugur Isarescu.

"Daca o sa tot insistati pe tema asta, probabil ca la un moment dat o sa-mi depun dosarul si o sa ma pensionez", a mai spus guvernatorul BNR.

Mugur Isarescu a tinut sa precizeze ca Banca Nationala "nu este o institutie bugetara, niciun leu de la bugetul de stat nu intra in BNR, in schimb banca centrala vireaza catre bugetul de stat 80% din profiturile sale".

Guvernul pare ca s-a razgandit. Pensionarii din sistemul de stat se vor putea reangaja in posturi bugetare (Surse)Guvernul vrea sa interzica reangajarea celor pensionati. Tariceanu: Daca te simti inapt si te pensionezi, nu poti sa mai fii angajatCreste varsta de pensionare? Ce spun premierul Tudose si Olguta VasilescuGoana dupa bani in Politie, Armata si SRI: 700 de iesiri la pensie in MAI, inclusiv seful Jandarmeriei. Toti consilierii ministrului cumuleaza pensia cu salariul ...citeste mai departe despre "Mugur Isarescu: Am zis ca asa e frumos, sa nu iau si pensie si salariu de la Banca Nationala" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Mugur Isarescu pensie salariu BNR, #Mugur Isarescu pensie, #Mugur Isarescu pensionare , #Stiri Administratie