Motorină în valoare de 7,5 milioane de lei, furată de la Regionala CFR Timișoara. 93 de persoane, trimise în judecată de DIICOT

Vineri, 15 Aprilie 2022, ora 10:32
652 citiri
Motorină în valoare de 7,5 milioane de lei, furată de la Regionala CFR Timișoara. 93 de persoane, trimise în judecată de DIICOT
Mai mulți angajați erau pe mână pentru a fura combustibilul FOTO Facebook/ CFR Călători

Un număr de 93 de persoane au fost trimise în judecată de DIICOT Timişoara în dosarul furtului de motorină de la Regionala CFR Timişoara, în care au avut loc percheziţii în 2016.

Anchetatorii afirmă că activitatea infracţională era generalizată la nivelul Depoului de Locomotive Timişoara, având sprijinul conducerii unităţii de transport feroviar, reprezentată de şeful de depou, adjunctul acestuia, contabilul şef, şefii de compartimente, de preşedintele sindicatului mecanicilor de locomotive, dar şi al unui poliţist. Prejudiciul depăşeşte 7,5 milioane de lei.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Timişoara anunţă, vineri, că au dispus trimiterea în judecată a 93 de inculpaţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, fals intelectual în formă continuată, uz de fals în formă continuată, delapidare cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată.

"În cauză s-a reţinut faptul că, în perioada 2013 - 2016, la nivelul Depoului de Locomotive Timişoara, un număr de 93 de inculpaţi, angajaţi cu atribuţii de gestiune şi angajaţi din sectorul exploatare, au constituit şi au acţionat în mod coordonat, în cadrul unui grup infracţional organizat, care prin punerea la punct a unor proceduri tehnice şi scriptice care să creeze aparenţa de legalitate a activităţii de stabilire a normelor de consum, de gestiune şi aprovizionare, au delapidat cantitatea de 1.611.334 kg de motorină, care a fost valorificată prin vânzarea pe piaţa neagră, cauzându-se astfel un prejudiciu de 7.502.371 lei", arată anchetatorii.

Conform DIICOT, primul nivel al grupării a fost constituit de către gestionarul şef, împreună cu subordonaţii săi, primitorii-predatorii de produse fluide, toţi având atribuţii de gestiune a produselor petroliere. Aceştia au pus la punct proceduri tehnice şi scriptice, prin care, în fiecare zi a perioadei de activitate ilicită, au produs un plus de motorină, care a fost apoi valorificat în afara unităţii de transport feroviar.

Al doilea nivel a fost reprezentat de către revizorii şi mecanicii de locomotivă care au fost de acord cu producerea surplusului de combustibil precum şi cu atestările nereale din documentele de consum.

"Trinomul alcătuit din primitorii-predatorii de produse fluide, revizorii şi mecanicii de locomoti ...citeste mai departe despre "Motorină în valoare de 7,5 milioane de lei, furată de la Regionala CFR Timișoara. 93 de persoane, trimise în judecată de DIICOT" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#regionala cfr timisoara, #motorina furata, #DIICOT , #Stiri Administratie