Cum ”diluează” benzinarii combustibilul pe care îl cumpărăm din stațiile peco. Lovitură grea dată de poliție contrabandiștilor din Prahova

Miercuri, 21 Iulie 2021, ora 14:18
1361 citiri
Cum ”diluează” benzinarii combustibilul pe care îl cumpărăm din stațiile peco. Lovitură grea dată de poliție contrabandiștilor din Prahova
Motorină diluată cu CLU vândută la benzinăriile din Prahova FOTO Captură video

Aproape 90 de tone de motorină diluată cu CLU (combustibil lichid ușor) au fost descoperite de polițiștii din Prahova în timpul unor percheziții care au avut loc în Ploiești și Bărcănești.

Ancheta a vizat două linii de contrabandă: cu țigarete aduse ilegal în România din Ucraina, dar și cu motorină de slabă calitate care a fost vândută de benzinăriile din Prahova.

Perchezițiile au fost făcute la sediile unor societăți comerciale administrate de trei bărbați, suspecți acum de afaceri ilegale. Prejudiciul estimat până în această fază a anchetei depășește cu mult un milion de euro, spun polițiștii prahoveni.

”Astfel, în urma perchezițiilor, au fost ridicate înscrisuri, telefoane mobile, 85.550 de litri produs petrolier și 9.313.340 de țigarete, fără timbru fiscal aplicat”, potrivit unui comunicat remis presei de Poliția Prahova.

Doar țigările de contrabandă, aduse în țară în mod fraudulos din Ucraina, valorează 4.657.670 de lei, a precizat sursa citată. Anchetatorii urmează să calculeze acum prejudiciul adus statului de contrabandiști în urma afacerilor ilegale cu motorina diluată.

Persoanele implicate în afacere se pare că furau motorina din cisternele de transport combustibil și ”îndoiau” cantitatea rămasă cu CLU. Acest amestec de slabă calitate și extrem de dăunător pentru motoarele Diesel se pare că a fost vândut o perioadă chiar în benzinăriile din Prahova, fără ca distribuitorii să fie la curent cu aceste practici.

Contrabandiștii se pare ”că ar fi sustras produse petroliere din cantitățile transportate cu autocisternele, pentru stațiile de distribuție a carburantului. 5 mandate de aducere au fost puse în executare”, arată sursa citată.

În urma perchezițiilor au fost indisponibilizate o cisternă și un autocamion, până la finalizarea cercetărilor.

Trei dintre persoanele bănuite au fost reținute pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de miercuri, să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești, pentru luarea unei alte măsuri preventive.

La activități au participat polițiști ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Prahova și ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale. Polițiștii din Prahova au fost ajutați de colegii din cadrul Direcției Operațiuni Speciale (DOS) din cadrul Poliției Române. ...citeste mai departe despre "Cum ”diluează” benzinarii combustibilul pe care îl cumpărăm din stațiile peco. Lovitură grea dată de poliție contrabandiștilor din Prahova" pe Ziare.com

#motorina, #politie, #contrabanda, #contrabanda tigari, #perchezitii, #prejudiciu, #evaziune , #Stiri Administratie