Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Mostenirea tovarasului Simion Taigar

Mostenirea tovarasului Simion Taigar

Tovarasul Simion Zeiger (ulterior Taigar) a fost un membru important al Partidului Comunist Roman.

Fost ilegalist si prieten apropiat cu Gheorghe Gheorghiu-Dej, Simion Taigar a ocupat posturi de raspundere in aparatul de partid dar este important ca a fost si presedintele Comitetului de Stat pentru probleme de Munca si Salarii.

De ce este important pentru noi, dupa atatia ani, ca a fost in acea perioada cel mai important decident in probleme de munca si salarii? Pentru ca ne-a lasat o mostenire de care "beneficiem" si acum.

Simion Taigar preia o ideee a lui Karl Marx conform careia munca poate fi productiva si neproductiva si o simplifica incorect in munca producatoare de valori materiale si munca neproducatoare de valori materiale (vezi S.Taigar: "Veniturile populatiei si nivelul de trai in Republica Populara Romana" 1964).

Conform parerii sale, munca din productia materiala (minerit si industrie) era net superioara muncii neproducatoare de valori materiale (invatamant, ...citeste mai departe despre "Mostenirea tovarasului Simion Taigar" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1255 ori