Scandal uriaș între doi giganți farma. Compania Pfizer, acuzată de Moderna că i-ar fi copiat modelul de vaccin anti-Covid

Vineri, 26 August 2022, ora 17:35
682 citiri
Scandal uriaș între doi giganți farma. Compania Pfizer, acuzată de Moderna că i-ar fi copiat modelul de vaccin anti-Covid
Moderna acuză Pfizer că și-a însușit două tipuri de proprietate intelectuală FOTO Pixabay

Moderna a anunțat vineri, 26 august, că a dat în judecată Pfizer/BioNTech, susținând că a dezvoltat tehnologia ARN mesager cu zece ani înainte de pandemia Covid.

Potrivit Moderna, Pfizer i-a copiat modelul, încălcând brevetul privind vaccinul anti-Covid.

Procesul a fost intentat la un tribunal din Massachusetts (SUA) și la Tribunalul Regional din Dusseldorf, Germania.

Reprezentanții Moderna au anunțat că vor solicita despăgubiri, dar nu au precizat suma.

”Intentăm aceste procese pentru a proteja platforma tehnologică inovatoare ARNm căreia i-am pus bazele, în care am investit miliarde de dolari și pe care am brevetat-o ​​în deceniul care a precedat pandemia de COVID-19”, a declarat directorul executiv al Moderna, Stephane Bancel.

Tehnologia vaccinurilor cu ARN mesager a permis dezvoltarea serurilor anti-Covid cu o viteză fără precedent.

Moderna, cu sediul în Cambridge, Massachusetts, susține că a brevetat thnologia între 2010 și 2016, cu mult înainte ca primele cazuri de Covid să fie raportate, în 2019.

În anunțul de vineri, compania a acuzat Pfizer/BioNTech că și-a însușit două tipuri de proprietate intelectuală.

Unul a implicat o structură ARNm pe care Moderna spune că oamenii de știință au început să o dezvolte în 2010 și că au fost primii care au validat-o în testările pe oameni din 2015.

”Pfizer și BioNTech au dus patru formule de vaccin diferite în faza de testare clinică, opțiuni care nu s-ar fi confundat cu tehnologia inovatoare Moderna. Totuși, au decis în cele din urmă să meargă mai departe cu un vaccin care are exact aceeași modificare chimică ARNm a vaccinului nostru”, a transmis Moderna în comunicatul său.

A doua presupusă încălcare implică codificarea unei proteine Spike ​​​​de lungime completă pe care Moderna spune că oamenii săi de știință au dezvoltat-o ​​în timp ce creau un vaccin pentru coronavirusul care provoacă Sindromul Respirator din Orientul Mijlociu (MERS). Deși vaccinul MERS nu a intrat niciodată pe piață, dezvoltarea sa a ajutat Moderna să lanseze rapid vaccinul său anti-Covid, potrivit BiziDay.

Pentru moment, Pfizer și BioNTech nu au emis un punct de vedere privind acuzațiile. ...citeste mai departe despre "Scandal uriaș între doi giganți farma. Compania Pfizer, acuzată de Moderna că i-ar fi copiat modelul de vaccin anti-Covid" pe Ziare.com

Google, dată în judecată de 32 de trusturi media din cauza unor presupuse abuzuri privind publicitatea digitală. „Au suferit pierderi”
Google, dată în judecată de 32 de trusturi media din cauza unor presupuse abuzuri privind publicitatea digitală. „Au suferit pierderi”
Compania Google, parte a grupului Alphabet, este dată în judecată pentru de 2,1 miliarde de euro (2,3 miliarde de dolari) de către 32 de grupuri media, inclusiv Axel Springer şi Schibsted,...
#vaccin COVID, #arn mesager, #moderna, #Pfizer, #judecata , #Stiri Administratie