Miting al PMP impotriva accizei la carburanti. Udrea: Cresterea accizei, o bomba pentru economie

Sambata, 15 Martie 2014, ora 16:34
1633 citiri
Miting al PMP impotriva accizei la carburanti. Udrea: Cresterea accizei, o bomba pentru economie

Cateva mii de persoane au participat sambata la un miting impotriva introducerii accizei pe carburanti de la 1 aprilie, manifestare organizata de Partidul Miscarea Populara.

Printre care au participat la miting s-au numarat deputatul Elena Udrea, presedintele PMP Eugen Tomac, vicepresedintele PMP Teodor Baconschi, Adrian Papahagi, europarlamentarul Cristian Preda, deputatul Theodor Paleologu, primarul municipiului Piatra Neamt Gheorghe Stefan si Daniel Funeriu.

"Cresterea accizei pe combustibil este o bomba atomica pentru economie. Suntem peste 10.000 de oameni care spunem din aceasta piata guvernului Ponta ca trebuie sa plece acasa. Suntem aici pentru ca ne pasa de Romania, pentru ca noi credem ca mai avem o sansa sa traim bine in aceasta tara, dar pentru asta trebuie sa trimitem acasa guvernul Ponta, care de doi ani minte Romania", a declarat deputatul Elena Udrea.

Ea a aratat ca Traian Basescu este alaturi de Partidul Miscarea Populara si ca si-a demonstrat sprijinul fata de aceasta initiativa atunci cand a semnat, alaturi de circa 200.000 de oameni, petitia impotriva introducerii accizei pe carburant.

"De la 1 aprilie vor fura din buzunarul fiecarui roman inca 50 de euro pe an. Vom plati cu totii pentru ca baronii locali ai PSD au nevoie de bani, sa cumpere in an electoral voturile celor care sunt dispusi sa si le vanda pe o punga de faina sau un pui congelat. Scaunul domnului Ponta il tin tocmai acestia", a mai spus Udrea.

Pe langa liderii PMP a mai luat cuvantul, printr-o inregistrare redata pe un ecran din Piata George Enescu, primarul municipiului Cluj, Emil Boc, care si-a exprimat sustinerea fata de actiunea PMP si a spus ca masurile luate de guvernul condus de el au stabilizat economia Romaniei si ca nu mai este nevoie de o alta taxa sau acciza.

"Ne aflam la cel mai mare eveniment de strada organizat de Partidul Miscarea Populara. Ne aflam aici pentru ca vedem cum marele specialist in lovituri de stat vrea sa se specializeze si in lovituri la portofelul romanilor. Suntem aici pentru ca suntem impotriva Guvernului Ponta, impotriva acestei masuri abuzive, impotriva accizei. Daca Ponta vrea bani la buget pentru baronii sai, sa lupte cinstit impotriva coruptiei si evaziunii si sa aduca bani la buget. Noi ducem aceasta lupta mai departe, impreuna cu presedintele Traian Basescu, pentru ca ne pasa de romani. Jos Ponta!", a spus la randul sau presedintele PMP, Eugen Tomac.

Dupa terminarea discursurilor, cei adunati in piata au pornit in mars catre Piata Victoriei, unde au depus la guvern petitia impotriva accizei suplimentare pe carburanti.

Protestatarii au afisat steaguri si bannere cu mesaje precum "Nu accizei Ponta - Ponta de arde cu pompa", "Azi benzina, motorina - maine painea, aspirina".

#acciza carburant, #miting pmb, #ponta accize , #Stiri Administratie