Miron Cozma si-a turnat ortacii la Securitate

Luni, 13 Iunie 2016, ora 10:44
1118 citiri

Miron Cozma, fostul lider al minerilor din Valea Jiului dupa 1989, a fost racolat de Securitate si a dat timp de 6 ani informari sub numele conspirativ de "Paul".

Mai exact, este vorba despre perioada septembrie 1977 - 20 decembrie 1983, scrie Adevarul, in baza informatiilor descoperite in arhivele CNSAS.

Subinginerul Miron Cozma a semnat angajamentul pe data de 7 septembrie 1977, la o luna dupa cele mai ample miscari de protest ale minerilor din perioada regimului Ceausescu.

Angajamentul a fost scris de mana, dupa care Miron Cozma a primit misiunea sa-si supravegheze ortacii si sa informeze Securitatea cu privire la problemele economice care apareau la mina.

Conform documentelor aflate in cele doua volume de la CNSAS, Miron Cozma a semnat angajamentul de bunavoie, iar inainte oferea "din proprie initiativa" informatii, pe numele "Paul - candidat la recrutare".

De-a lungul celor 6 ani, Miron Cozma a scris mai multe note informative, in care preciza fie ca minerii din ...citeste mai departe despre "Miron Cozma si-a turnat ortacii la Securitate" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Miron Cozma colaborator Securitate, #Miron Cozma angajament Securitate , #Stiri Administratie