Ministrul Mediului, despre incendiul puternic izbucnit la incineratorul din Prahova: "Este interzisa depozitarea deseurilor medicale periculoase in hala"

Miercuri, 02 Iunie 2021, ora 10:59
510 citiri
Ministrul Mediului, despre incendiul puternic izbucnit la incineratorul din Prahova: "Este interzisa depozitarea deseurilor medicale periculoase in hala"
Ministrul Mediului a mers la incineratorul Eco Burn de la Brazi unde a avut loc o explozie FOTO ISU Prahova

Tanczos Barna, ministrul Mediului, Apelor si Padurilor, s-a deplasat in dimineata zilei de miercuri, 2 iunie, pe platforma Eco Burn din localitatea Brazi, judetul Prahova, ca urmare a incendiului puternic izbucnit in cursul acestei nopti in hala incineratorului.

"Am cerut Garzii Nationale de Mediu si Agentiei pentru Protectia Mediului Prahova un raport privind cantitatile de deseuri depozitate aici spre incinerare. De asemenea, asteptam concuziile ISU privind cauza incendiului, mai ales ca in aceasta hala este interzisa depozitarea deseurilor medicale periculoase, iar incineratororul avea instalatia oprita din ianuarie ca urmare a suspendarii activitatii. Echipa Garzii de Mediu impreuna cu APM Prahova se afla la fata locului si monitorizeaza calitatea aerului cu analizorul portabil din dotare, pe directia vantului, spre zona populata", a declarat ministrul Barna TANCZOS.

Ssocietatea SC ECO BURN SRL face si obiectul unei cercetari penale in curs, ca urmare a controalelor Corpului de Control al Ministrului Mediului, Apelor si Padurilor, dar si al Garzii Nationale de Mediu, care au surprins deficiente privind respectarea legislatiei de mediu, comform unui comunicat al Ministerului Mediului.

In cursul noptii de marti spre miercuri la ora 02:45, Comisariatul Judetean Prahova al Garzii Nationale de Mediu a fost anuntat prin apel 112 despre izbucnirea unui incendiu pe platforma incineratorului SC ECO BURN SRL din localitatea Brazi, judetul Prahova. Imediat, echipa de permanenta din cadrul comisariatului s-a deplasat la fata locului, unde echipele ISU actionau, deja, cu 6 autospeciale pentru stingerea incendiului.

Din primele constatari, focul se manifesta in interiorul halei incineratorului (2000 mp), cu degajare de fum dens in atmosfera, ca urmare a arderii necontrolate a deseurilor din incinta. Din cauza degajarilor masive de fum, ISU Prahova a emis mesaj RO-ALERT catre populatie.

Totusi, datorita conditiilor meteo (ploaie, directia vantului), indicatorii de calitate a aerului monitorizati la statiile fixe de monitorizare din Municipiul Ploiesti si localitatea Brazi, precum si cei monitorizati cu laboratorului mobil al Agentiei pentru Protectia Mediului Prahova in zona de sud a Municipiului Ploiesti, nu au inregistrat cresteri sau depasiri. Cauza producerii incendiului urmeaza sa fie stabilita de ISU.

La aceasta ora, incendiul este inca in desfasurare, iar Garda Nationala de Mediu - Comisariatul Judetean Prahova va continua sa monitorizeze situa ...citeste mai departe despre "Ministrul Mediului, despre incendiul puternic izbucnit la incineratorul din Prahova: "Este interzisa depozitarea deseurilor medicale periculoase in hala"" pe Ziare.com

Un YouTuber a fost acuzat după ce a încercat să distrugă un Lamborghini cu artificii
Un YouTuber a fost acuzat după ce a încercat să distrugă un Lamborghini cu artificii
Un youtuber a fost acuzat pentru o cascadorie postată pe canalul său de YouTube, care implică focuri de artificii trase dintr-un elicopter către un Lamborghini. Alex Choi, al cărui nume real...
#incendiu, #incinerator, #Prahova, #deseuri spatiale, #foc, #explozie, #ISU, #Tanczos Barna , #Stiri Administratie

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

0.0001

1 USD = 4.6535 RON

0.0132
  1. Marile proiecte de infrastructură rutieră din România. Unde stăm pe loc și unde galopăm
  2. Ce țări a depășit România odată cu creșterea PIB-ului în ultimii 10 ani. Depășim state care nu au cunoscut comunismul
  3. De ce România nu a fost afectată de pana uriașă de curent din Europa de Est
  4. Încă 700 de lei de la stat, pentru o categorie de români: Klaus Iohannis a semnat
  5. O companie-gigant se extinde în România: vor fi angajați 800 de oameni
  6. Canicula topește economia României. Cum lovește căldura extremă transporturile: "Dacă te oprești în tabla asta, nu mai ai nicio șansă"
  7. OMV așteaptă o rată internă a profitabilității de 12% de pe urma dezvoltării proiectului Neptun Deep din Marea Neagră
  8. Veste bună pentru șoferii care merg spre Bulgaria. CNAIR suspendă astăzi o taxă importantă la frontieră peste Dunăre
  9. Semnal de alarmă la un important proiect de infrastructură: ”Termenul din PNRR este foarte greu de îndeplinit” FOTO&VIDEO
  10. Speranță pentru șoferi. Autoritățile spun că un nou lot de autostradă se poate deschide în iulie FOTO