Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ministrul Transporturilor: "Venitul mediu in Metrorex este 10.000 de lei pe luna. Cand calatoriile cu metroul s-au prabusit, salariile au crescut"

Ministrul Transporturilor: "Venitul mediu in Metrorex este 10.000 de lei pe luna. Cand calatoriile cu metroul s-au prabusit, salariile au crescut"

Ministrul Transporturilor, Catalin Drula anunta ca venitul mediu al salariatilor din Metrorex este de 10.000 de lei lunar si ca regia, in conditii de pandemie si de reducere drastica a numarului de calatorii cu metroul, a crescut cu 18% salariile angajatilor si a suplimentat numarul de salariati cu 1300.

Liderul sindicatului din Metrorex a reactionat, spunand ca ministrul nu este bine informat.

"Metrorex, din pacate, este intr-o situatie financiara si structurala, de cheltuieli, foarte dificila. Subventia pentru aceasta companie, cred ca acum cinci -sase ani era, din bugetul de stat, undeva la 250 de milioane de lei. Anul trecut s-au platit 687 de milioane de lei. Ca sa faceti o comparatie de marime, bugetul Ministerului Transporturilor, pe bani europeni - este 14 miliarde per ansamblu - dar pe bani europeni e undeva in zona 6-7 miliarde.

Deci 10% sau mai mult din banii intregii tari, care sunt pentru toata reteaua, sa se duca catre subventionarea metroului din Bucuresti. Iar nevoile pentru anul 2021 sunt mai mari. Metrorex a cerut chiar 1,1 miliarde de lei. Numai salariile sau cheltuielile salariale pe 2021 sunt mai mari cu 200 de milioane de lei ca in 2020 ca urmare a masurilor luate anul trecut.

A fost o crestere a Contractului colectiv de munca aprobata si inregistrata la Inspectoratul Teritorial de Munca cu 18%. Deci, in vremuri de pandemie in care calatoriile cu metroul s-au prabusit si, prin urmare veniturile companiei s-au prabusit, acolo conducerea si partenerul social au decis ca este o miscare inteleapta aceasta crestere de salarii", a declarat ministrul Transporturilor, Catalin Drula la Digi 24.

Ministrul Transporturilor a precizat ca venitul mediu in cadrul Metrorex este de aproximativ 10.000 de lei.

"Este o dublare a cat era acum trei-patru ani, prin 2017. Anul trecut s-au angajat 1300 de oameni la Metrorex, e adevarat ca 900 dintre ei sunt pentru capatul liniei M5. (...) In plus, mai sunt inca 300 de angajari, in total cifra cred ca de 1300 si ceva de angajari", a adaugat ministrul.

Liderul de sindicat din Metrorex, Ion Radoi, a reactionat, sustinand ca ministrul nu este corect informat. El sustine, intr-o interventie telefonica la Digi 24,, ca "este vorba de un venit care poate sa apara in conditiile in care anumiti salariati lucreaza zi, noapte, sarbatori, sambata, duminica", el explicand ca angajatii Metrorex nu pot lucra online.

"Domnul ministru se pare ca nu este bine informat. Nu este (10.000 de lei - n.r.) Ar f ...citeste mai departe despre "Ministrul Transporturilor: "Venitul mediu in Metrorex este 10.000 de lei pe luna. Cand calatoriile cu metroul s-au prabusit, salariile au crescut"" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 588 ori