Ministrul Transporturilor spune ca va face "foarte repede" autostrada Ploiesti - Brasov

Miercuri, 01 Noiembrie 2017, ora 15:03
1316 citiri
Ministrul Transporturilor spune ca va face "foarte repede" autostrada Ploiesti - Brasov
Foto: Facebook / Ministerul Transporturilor

Ministrul Transporturilor, Felix Stroe (foto), a anuntat, in debutul sedintei de Guvern de miercuri, ca experti ai ministerului si ai Bancii Mondiale se afla pe traseul autostrazii Ploiesti-Brasov pentru a identifica "punctele nevralgice" care trebuie luate in considerare la elaborarea foii de parcurs.

Felix Stroe a precizat ca, dupa intalnirea de marti a premierului Mihai Tudose cu o delegatie a Bancii Mondiale, discutiile au continuat intre expertii BM si ministrii Transporturilor si Fondurilor Europene.

Primul pas a fost trimiterea unei echipe comune pe teren. "In momentul de fata, echipa tehnica de la minister este pe traseu, vizioneaza punctele nevralgice de pe autostrada Bucuresti-Brasov, impreuna cu echipa tehnica de la Banca Mondiala (...) Dupa ce se intorc din teren, se face o foaie de parcurs foarte condensata si va rog respectuos, daca ne blocam pe undeva, sa-mi permiteti sa va informam imediat", i-a spus ministrul Transporturilor premierului Tudose.

"Am credinta ca vom face repede aceasta autostrada, este o oportunitate extraordinara cu Banca Mondiala", a adaugat Stroe.

Mihai Tudose i-a cerut ministrului sa continue vizitele si pe alte santiere de infrastructura, lucru pe care intentioneaza sa-l faca si premierul. "Poate mai mergem si pe celelalte autostrazi. Vreau sa va anunt ca, incepand de astazi, o sa avem niste vizite pe santiere. Nu va spun nici dumneavoastra unde", i-a spus Tudose lui Stroe.

Premierul Mihai Tudose s-a intalnit, marti, la Palatul Victoria, cu o delegatie a Bancii Mondiale care i-a adus la cunostinta ca institutia financiara a decis sa ofere asistenta in ceea ce priveste implementarea proiectului autostrazii Ploiesti-Brasov.

Delegatia Bancii Mondiale a fost condusa de catre Tatiana Proskuriakova, manager de tara.

Partile au discutat masurile necesare demararii proiectului convenindu-se infiintarea unui comitet de coordonare, la nivelul Secretariatului General Guvernului, condus de vicepremierul Ion Marcel Ciolacu, si o unitate de implementare a proiectului, la Ministerul Transporturilor, responsabila de componenta tehnica. ...citeste mai departe despre "Ministrul Transporturilor spune ca va face "foarte repede" autostrada Ploiesti - Brasov" pe Ziare.com

#Banca Mondiala autostrada Ploiesti Brasov , #Stiri Administratie