Ministrul Transporturilor: "Reluarea zborurilor catre toate statele este un obiectiv important pe care il voi sustine"

Miercuri, 17 Iunie 2020, ora 22:12
477 citiri
Ministrul Transporturilor: "Reluarea zborurilor catre toate statele este un obiectiv important pe care il voi sustine"
Foto: Facebook/ Lucian Bode

Reluarea zborurilor catre toate statele este un obiectiv important pe care il voi sustine, indiferent de situatie, dar trebuie ca toate masurile pe care le luam sa aiba ca factor determinant siguranta sanitara a pasagerilor si a personalului companiilor aeriene, a declarat, miercuri, ministrul Transporturilor Lucian Bode.

Acesta a avut o intalnire cu reprezentantii aeroporturilor din Romania in cadrul careia au fost abordate aspectele legate de situatia actuala din aviatia romaneasca, posibile masuri fiscale pe care le pot folosi companiile aeriene sau aeroporturile, situatia angajatilor din acest domeniu si eventuale scheme de ajutor necesare tuturor celor care activeaza in acest sector.

"Astazi, in activitatea mea, a fost ziua dedicata aviatiei. (...) Metoda dialogului, pe care am instituit-o de la inceputul mandatului meu, consider ca este cea mai sigura cale prin care putem sa gasim solutii eficiente pentru problemele pe care le-am identificat. Am fost bucuros ca alaturi de mine au participat colegii mei din Guvern, ministrii Violeta Alexandru si Florin Citu, secretari de stat din MLPDA si MMPS si presedintele Consiliului Concurentei, colegi care au inteles situatia grea prin care trece domeniul aviatiei romanesti, pe toate palierele ei, fie ca vorbim de administratiile aeroportuare, companiile aviatice sau administrarea traficului aerian. Cu totii am inteles ca daca anul trecut media zilnica de pasageri pe aeroport era de circa 65.000 de pasageri, astazi suntem la 1.800 pasageri in luna mai si asta se observa in veniturile tuturor actorilor din aviatie. De aceea, doar prin dialogul direct, pe care l-am realizat si astazi, putem sa gasim solutii comune, indiferent ca vin din partea guvernamentala sau din sectorul aviatic. Toti avem acelasi deziderat: aviatia si sprijinirea acestui sector afectat in perioada actuala. Vorbim aici de scaderea cu 90-95 % a activitatii pentru acest sector si de aceea trebuie implementate urgent masuri fie ca privesc redeschiderea a traficului, reluarea curselor sau siguranta traficului aerian. Reluarea zborurilor catre toate statele este un obiectiv important pe care il voi sustine, indiferent de situatie. Trebuie insa ca toate masurile pe care le luam sa aiba ca factor determinat siguranta sanitara fie ca vorbim de pasageri, personalul companiilor aeriene sau al administratiilor aeroportuare", a declarat ministrul Lucian Bode.

Potrivit unui comunicat al ministerului de resort, presedintele Asociatiei Aeroporturilo ...citeste mai departe despre "Ministrul Transporturilor: "Reluarea zborurilor catre toate statele este un obiectiv important pe care il voi sustine"" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bode, #aeroporturi, #trafic, #aerian, #ministru , #Stiri Administratie