Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, a declarat, luni, ca autostrada Pitesti - Sibiu este un proiect foarte important, iar intentia sa este ca anul acesta contractul de proiectare si executie al acestui obiectiv sa fie semnat.
"Pitesti - Sibiu este un proiect la fel de important ca Ploiesti - Brasov. Avem lansate sectoarele I si IV pentru proiectare si executie. In momentul de fata, din informatiile pe care le am, se lucreaza la documentatia pentru sectiunile II, III si IV, impreuna cu mai multe institute de prestigiu. Stiti bine ca am avut o firma care trebuia sa faca studiul de fezabilitate. Termenul de predare era undeva in luna august, dar nu ni s-a livrat aceasta documentatie. Nu s-a mai prelungit contractul. Eu mi-am asumat ca acest proiect sa fie scos anul acesta spre proiectare si executie, si asa intentionez sa se si intample", a spus Cuc.
Citeste si Tudose a promis Ford ca va finaliza autostrada Pitesti - Sibiu si legatura intre Pitesti si Craiova
La jumatatea lunii noiembrie 2016, CNAIR a avizat traseul pentru ultimele doua sectiuni ale autostrazii Sibiu - Pitesti.
Traseul intreg al Autostrazii Sibiu-Pitesti, in lungime de circa 123 de kilometri, este: Sectiunea 1, Sibiu-Boita, de la km 0 la km 15+000, asigura legatura intre DN 7 (defileul Vaii Oltului) prin continuarea autostrazii existente; Sectiunea 2, Boita-Racovita, de la km 15+000 la km 43+000, leaga localitatea Boita cu localitatea Racovita; Sectiunea 3, Racovita-Valeni, de la km 43+000 la km 72+000, asigura continuitatea autostrazii prin Valea Baiasului, facand conexiunea dintre Defileul Oltului si Defileul Vaii Topologului; Sectiunea 4, Valeni - Curtea de Arges, de la km 72+000 la km 90+000, traverseaza Valea Topologului, face legatura cu localitatea Curtea de Arges; sectiunea 5, Curtea de Arges-Pitesti, de la km 90+000 la km 123+037, leaga localitatea Curtea de Arges cu orasul Pitesti si autostrada existenta, prin Valea Argesului, si sectiunea 6, care consta in reabilitarea a 14 km drum national, respectiv DN 73C, fiind drum de legatura intre nodul rutier Tigveni si Ramnicu Valcea, precum si constructia a 2,5 km de drum nou.
Master Planul General de Transport prevede pentru realizarea autostrazii Sibiu-Pitesti o suma estimata de 1,6 miliarde de euro.
Vezi si Financial Times: De ce nu are Romania drumuri? Din cauza muntilor si a politicienilor
In martie 2017, CNAIR anuntase prelungirea, pana la 15 august, a contractului privind realizarea studiului de fezabilitate ...citeste mai departe despre "Ministrul Transporturilor: Proiectul autostrazii Pitesti-Sibiu va fi scos anul acesta spre proiectare si executie" pe Ziare.com