Ministrul Transporturilor: "Ne-am propus ca, pana in 2023, Inelul de Centura al Bucurestiului sa fie finalizat"

Luni, 26 Octombrie 2020, ora 07:33
573 citiri
Ministrul Transporturilor: "Ne-am propus ca, pana in 2023, Inelul de Centura al Bucurestiului sa fie finalizat"
Foto: Facebook/ Lucian Bode

Inelul de Centura al Capitalei se afla in diferite stadii de proiectare si executie, iar noi ne-am propus ca, pana in anul 2023, sa finalizam lucrarea, a declarat, duminica, ministrul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor, Lucian Bode.

"Inelul de Centura al Capitalei are 102 km, cu cele doua sectoare. Sectorul de sud, cu trei tronsoane, are 52 km. In aceasta perioada, tronsonul I are termen de predare a proiectului tehnic si vom emite termenul de incepere a lucrarilor pana la sfarsitul anului. La tronsonul II am inceput lucrarile pe o sectiune si vom da ordine de incepere si pe diferenta de 14 km. Din pacate, pe tronsonul III antreprenorul nu a predat proiectul la timp, i-am aplicat o penalitate si speram sa se trezeasca. Sper sa avem toate cele trei tronsoane in lucru pana la sfarsitul acestui an", a explicat demnitarul.

Ministrul de resort a adaugat ca, pentru cei 50 km din Sectorul de nord al Autostrazii de Centura a Capitalei, toate cele trei tronsoane se afla in faza de contestatii.

"In ceea ce priveste Sectorul de nord, cu cei 50 de km, avem un tronson pentru care am semnat contractul de proiectare si executie si trei tronsoane licitate, dar care se afla in perioada de contestatii, din pacate. Noi ne-am propus ca, pana in 2023, Inelul de Centura al Bucurestiului sa fie finalizat ca parte componenta a Coridorului principal pan-european Constanta - Bucuresti - Pitesti - Sibiu - Nadlac", a apreciat Lucian Bode.

La inceputul lunii octombrie, Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunta, intr-un comunicat de presa, ca Asocierea SA&PE Construct - Spedition UMB - Tehnotrade a castigat licitatia pentru proiectarea si executia Autostrazii de Centura Bucuresti, in lungime de 19 km.

Contractul "Proiectare si Executie Autostrada de Centura Bucuresti km 0+000-km 100+900, Sector Centura Nord km 0+000-km 52+770, Lot 2: km 20+000-km 39+000", in valoare de 831.920.653,34 lei (fara TVA), va avea o durata de 12 luni pentru proiectare, respectiv de 22 de luni pentru executia lucrarilor.

Ofertantul castigator ofera o perioada de garantie a lucrarilor de zece ani.

Valoarea contractului pentru proiectarea si executia Lotului 4 al Centurii de Nord a Municipiului Bucuresti este de 312,633 milioane de lei, fara TVA, iar sursa finantarii o reprezinta fondurile europene nerambursabile.

In data de 18 august 2020 au demarat lucrarile la primul tronson din lotul Vidra - Bragadiru din Centura de Sud a Bucurestiului ...citeste mai departe despre "Ministrul Transporturilor: "Ne-am propus ca, pana in 2023, Inelul de Centura al Bucurestiului sa fie finalizat"" pe Ziare.com

#Lucian Bode centura capitala, #Lucian Bode ministru , #Stiri Administratie