Ministrul Muncii: Sunt institutii unde angajatii au venituri nete de 50.000 de lei pe luna

Joi, 18 Martie 2021, ora 21:56
552 citiri
Ministrul Muncii: Sunt institutii unde angajatii au venituri nete de 50.000 de lei pe luna
Raluca Turcan. Foto: gov.ro

Raluca Turcan, ministrul Muncii, afirma ca exista angajati din sistemul bugetar care au venituri nete de 50.000 de lei lunar, sporurile reprezinta pana la 80% din venit.

Aceste venituri ar urma sa scada dupa implementarea noii legi a salarizarii unitare. Conform ministrului, cea mai mare pensie din sistemul public, bazata pe contributivitate, este de 39.000 de lei.

Ministrul Muncii a afirmat, joi seara, la Digi 24, ca, dupa implementarea noi legi a salarizarii pe care o propune, bugetarii care vor avea venituri mai mici "sunt cei care au acum venituri foarte mari", iar in acest context ea a declarat ca exista, in sistemul bugetar salarii nete de 50.000 de lei.

"Sa stiti ca sunt si salarii de 50.000 in mana. Da, sunt, nu salariu, venituri, salariu plus sporuri. Nu as vrea sa incep sa spun institutiile, pentru ca dupa aceea ne trezim cu reactii adverse", a declarat Raluca Turcan.

Ea a precizat ca beneficiarul unui salariu de 50.000 de lei lunar din bani publici face parte dintr-o "categorie profesionala respectata", subliniind ca i se pare "firesc sa putem accepta ca pot sa mai scada acele venituri". Intrebata fiind cat reprezinta sporurile dintr-un salariu de 50.000 de lei, Turcan a raspuns: "si 80 la suta".

Ea a vorbit si despre cea mai mare pensie bazata pe contributivitate, care este de 39.000 de lei si de care beneficiaza tot un pensionar care a lucrat la stat.

"Haideti sa va mai spus un lucru: in sistemul de pensii publice, avem pensiile din sistemul public si pensiile speciale, foarte multa lume s-a uitat pe pensiile speciale si acolo am si dat un exemplu, cea mai mare pensie speciala este undeva la nivelul 79.000 de lei. Vreau sa stiti ca si in sistemul de pensii publice cea mai mare pensie e aproximativ 39.000 de lei. In sistemul de pensii publice, pe baza contributivitatii, 39.000 de lei. Care a lucrat la stat si care a venit cu salarii din acestea foarte mari. De aceea e important, totusi, cand vorbim de sistemul public, sa ne uitam la echitate, sa ne uitam la contributivitate si la motivarea angajatilor, dar si la performanta institutiilor", a adaugat ministrul.

Turcan a precizat ca si-ar dori ca noua lege a salarizarii sa fie gata intr-un an de zile.

Ce salariu trebuie sa ai in urmatorii ani pentru a beneficia de o pensie privata de 2.500 de lei pana la 85 de aniCod galben de vant puternic si ninsori in patru judeteRaspunsul lui Vladimir Putin pentru Joe Biden, dupa ce acesta l-a numit "criminal": "Cine zice, ...citeste mai departe despre "Ministrul Muncii: Sunt institutii unde angajatii au venituri nete de 50.000 de lei pe luna" pe Ziare.com

#Turcan, #venituri, #bugetari, #sporuri, #legea salarizarii, #munca , #Stiri Administratie

Curs valutar

1 EUR = 4.9763 RON

-0.0001

1 USD = 4.5085 RON

0.0133
  1. Avertismentul economiștilor pentru români: „Va fi jale în 2025". Câți bani primesc unii angajați ca să-și dea acum demisia
  2. Facturi mai mari la energie. Când vor intra în vigoare noile tarife
  3. Diferențele colosale între sumele acumulate de români la Pilonul II de pensie. Cum poți afla câți bani ai în cont și cum pot fi retrași fără plata impozitului pe venit
  4. Creșterea pensiilor. Câți bani ar putea primi un vârstnic din ianuarie 2025 EXEMPLU DE CALCUL
  5. Se anunță scumpiri la ulei. România va avea cea mai slabă recoltă de floarea soarelui din ultimii 15 ani
  6. O companie a guvernului maghiar pregătește o lovitură de proporții în România. Vrea să preia o societate importantă dintr-un domeniu strategic
  7. Construcția unui drum esențial acumulează întârzieri după întârzieri. „S-a întâlnit hoțul cu prostul pe contractul ăsta"
  8. Județele unde românii câștigă cele mai mari salarii. 1 din 3 cetățeni se află la limita supraviețuirii
  9. Cum va arăta România în 2050. O populație îmbătrânită și sub nivelul din 1950
  10. Taxa pe lux a intrat în vigoare. Ce formular trebuie completat la ANAF pentru mașinile și locuințele scumpe