Ministrul Muncii, despre viitoarea decizie CCR in cazul pensiilor speciale: "Raman cu speranta ca judecatorii Curtii vad cum oamenii cer dreptate"

Marti, 01 Decembrie 2020, ora 07:20
652 citiri
Ministrul Muncii, despre viitoarea decizie CCR in cazul pensiilor speciale: "Raman cu speranta ca judecatorii Curtii vad cum oamenii cer dreptate"
Foto: Facebook/ Violeta Alexandru

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, sustine ca spera ca, inainte de a se pronunta asupra pensiilor speciale, judecatorii Curtii Constitutionale sa tina cont de "textul legii, dar bineinteles si de ceea ce este corect in acest moment in Romania".

In ceea ce priveste decizia unor parlamentari de a demisiona inainte de terminarea mandatului, invocand de dorinta de a nu beneficia de astfel de drepturi, presedintele PNL Bucuresti considera ca acestea sunt "actiuni electorale", Violeta Alexandru catalogand "de un populism iesit din comun" gesturile unor parlamentari din PSD in acest sens.

"Fac apel la eforturile colegilor mei liberali de a promova in Parlament un proiect pentru eliminarea pensiilor speciale. Noi suntem pentru respectarea principiului contributivitatii. Este singurul principiu care ar trebui sa stea la baza stabilirii unei decizii de pensionare. Cei care au lucrat in anumite domenii si care justifica prin aceste pensii speciale faptul ca au avut anumite incompatibilitati si ca de-a lungul carierei nu au putut sa desfasoare alte activitati tocmai pentru ca erau incompatibili, imi place sa cred ca au stiut ca acea meserie vine cu anumite constrangeri si ca nu au folosit parghiile date de lobby-ul din Parlament pentru a-si crea pentru anumite categorii pensii speciale.

Un singur principiu este corect in Romania: sa primesti o pensie in functie de cat ai contribuit. Altminteri, nu incurajam oamenii sa munceasca. Daca oamenii iau acest mesaj cum ca trebuie sa ai anumite relatii in spatiul politic ca sa poti sa beneficiezi de anumite beneficii la pensii, este un semnal direct de descurajare a muncii. Functie de cat contribui, iar contractele trebuie inregistrate si contributiile platite, atat vei primi si la pensie", a declarat Violeta Alexandru, luni seara, intr-o emisiune la Realitatea Plus.

Ministrul Muncii a precizat ca pensiile militarilor sunt singurele care trebuie pastrate. Aceasta a precizat ca spera ca magistratii Curtii Constitutionale vor tine cont de actualul context din Romania si de dorinta oamenilor de a exista "dreptate" in ceea ce priveste categoriile de pensionari.

"Eu raman cu speranta ca judecatorii Curtii vad ce se intampla in acest moment, vad care este reactia societatii, vad cum oamenii cer dreptate in ceea ce priveste toate categoriile de pensionari si probabil ca vor lua decizia functie si de textul legii, dar bineinteles si de ceea ce este corect in acest moment in Romania. De luptat vom lupta, nu zic nu, dar ...citeste mai departe despre "Ministrul Muncii, despre viitoarea decizie CCR in cazul pensiilor speciale: "Raman cu speranta ca judecatorii Curtii vad cum oamenii cer dreptate"" pe Ziare.com

#Violeta Alexandru, #Violeta Alexandru ministru, #Violeta Alexandru pensii speciale, #Violeta Alexandru ccr pensii , #Stiri Administratie