Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ministrul Muncii anunta ca s-au depus 562.000 de cereri pentru somaj tehnic: Primele plati au fost facute

Ministrul Muncii anunta ca s-au depus 562.000 de cereri pentru somaj tehnic: Primele plati au fost facute
Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat, miercuri, la inceputul sedintei de guvern, ca s-au depus 562.000 de cereri pentru somaj tehnic, iar o parte dintre cei care au facut solicitari au si primit banii.

"O prima parte din cei care ne-au adresat solicitari, au si primit banii in cont, atat beneficiarii sumelor gesionate de Agentiile pentru Plati si Inspectie Sociala, cat si cei care au depus cererile la AJOFM-uri.

Solicitari la nivelul zilei de astazi pe tot cuprinsul tarii la toate agentiile judetene de ocupare a fortei de munca sunt putin peste 550.000, practic 562.000. E vorba despre cererile depuse intr-adevar de companii pentru salariatii carora le-au suspendat temporar contractele de munca, adica i-au inscris in somaj tehnic", a declarat Violeta Alexandru, la inceputul sedintei de Guvern.

Asteapta rectificarea bugetara

Potrivit acesteia, primele plati din rezervele institutiilor au fost facute si se asteapta rectificarea bugetara.

"Asteptam rectificarea bugetara, toate documentele sunt la zi, procesate, verificate, comunicat cu beneficiarii pentru ca am intampinat o serie de probleme in setul de date pe care l-au pus la dispozitie.

Atat angajatii AJOFM-urilor, cat si cei ai AJPIS-urilor au comunicat activ in aceasta perioada cu toti solicitantii, au remediat acolo unde era de remediat, au completat si suntem pregatiti. Ce ne lipseste in acest moment este rectificarea bugetara pentru a opera toate platile celor care ne-au adresat solicitari si care au trecut prin verificare", a mai spus alexandru.

Ministrul Muncii a precizat ca, la Agentiile Judetene pentru Plati si Inspectie Sociala, sunt in total de 74.000 de solicitari.

"E vorba despre persoane fizice autorizate, intreprinderi familiale, intreprinderi individuale, alti profesionisti in sensul codului civil. Si aici din rezervele AJPIS-urilor si cu o munca titanica pentru ca este o activitate cu totul noua pentru colegii... si pentru cei de la AJOFM, dar mai cu seama pentru cei de la AJPIS-uri si cu o comunicare asidua cu beneficiarii s-au facut deja primele plati, documentele sunt procesate, asteptam rectificarea pentru a putea face un volum consistent pentru ca ele sunt pregatite, toate actele sunt pregatite pentru a da drumul la platile suplimentare", a mai spus Alexandru.

Citeste si: Orban: Somajul tehnic va dura doua luni, apoi Guvernul va sustine o parte a salariilor celor reangajati in companii ...citeste mai departe despre "Ministrul Muncii anunta ca s-au depus 562.000 de cereri pentru somaj tehnic: Primele plati au fost facute" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 488 ori