Ministrul Mediului, despre autostrada Unirii: "Am recuperat nu mai putin de trei ani"

Sambata, 27 Iunie 2020, ora 16:59
2298 citiri
Ministrul Mediului, despre autostrada Unirii: "Am recuperat nu mai putin de trei ani"
Foto: Facebook/Costel Alexe

Ministrul Mediului Apelor si Padurilor, Costel Alexe, a declarat, sambata, ca prin adoptarea in aceasta saptamana a Ordonantei de Urgenta prin care se modifica si completeaza Legea 219 din 2018 privind aprobarea obiectivului de investitii a Autostrazii Iasi-Targu Mures, "guvernul a facut un pas foarte mare", recuperand "nu mai putin de trei ani".

Costel Alexe, care este si liderul PNL Iasi, a spus ca prin aceasta OUG se acorda o derogare de la prevederile legislatiei nationale privind regimul de protectie al ariilor naturale protejate.

"In aceasta saptamana la Bucuresti guvernul a facut un pas foarte mare pentru autostrada Targu Mures - Iasi - Ungheni. Prin ordonanta de modificare a OUG 291/2018 de completare a legii privind aprobarea obiectivului de investitii a autostrazii Iasi - Targu Mures, cunoscuta ca Autostrada Unirii, am inaintat enorm. Practic, prin adoptarea aceste ordonante in sedinta de joi am recuperat nu mai putin de trei ani de zile", a afirmat ministrul Costel Alexe in cadrul unei conferinte de presa sustinuta la Iasi.

Acesta a subliniat ca prin modificarile aduse de ordonanta de urgenta proiectul construirii podului de peste Prut, la Ungheni, reprezinta "o componenta importanta a Autostrazii Unirii".

"Se asigura un nou punct de trecere peste frontiera cu Republica Moldova. Deci, in judetul Iasi pe langa podul de la Sculeni vom mai avea inca un pod care ne va ajuta in relatia cu fratii nostri de peste Prut", a spus ministrul Mediului Apelor si Padurilor.

Conform acestuia, in urma negocierilor purtate cu oficialii din Republica Moldova a fost stabilita si o varianta de amplasament al acestui pod.

"Terenul prin care se doreste construirea acestui pod si a trecerii frontierei este amplasat integral in rezervatia naturala raul Prut, peste care se suprapun doua arii naturale protejate, de interes comunitar. Prin aceasta ordonanta de urgenta din aceasta saptamana se acorda o derogare de la prevederile organizatiei nationale privind regimul de protectie al ariilor nationale protejate. In articolele 23 si 27 din aceasta OUG 2007, privind regimul ariilor naturale protejate, este strict interzisa realizarea unui astfel de obiectiv in interiorul acestei rezervatii. Prin adoptarea acestei ordonante de urgenta acordam aceasta derogare care vizeaza o suprafata de 72.519 metri patrati, adica peste 7 hectare. Aceasta derogare va ajuta enorm de mult acest obiectiv de investitii absolut vital nu doar pentru Iasi, ci si pentru intreaga Moldo ...citeste mai departe despre "Ministrul Mediului, despre autostrada Unirii: "Am recuperat nu mai putin de trei ani"" pe Ziare.com

Autostrada Unirii, tot mai aproape de realitate. A8 va avea 304 kilometri: ”Azi am solicitat emiterea ordinului de începere”
Autostrada Unirii, tot mai aproape de realitate. A8 va avea 304 kilometri: ”Azi am solicitat emiterea ordinului de începere”
Directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, anunţă, vineri, că A8 – Autostrada Moldovei - se apropie de începerea...
#costel alexe, #ministrul Mediului, #Autostrada Unirii, #ordonanta , #Stiri Administratie