Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ministrul Mediului, despre actiunea in forta a Garzii de Mediu de la Sarulesti: "Destructuram crima organizata" VIDEO

Ministrul Mediului, despre actiunea in forta a Garzii de Mediu de la Sarulesti: "Destructuram crima organizata" VIDEO

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat, joi, 27 mai, ca actiunea de la Sarulesti din judetul Calarasi a fost una de amploare, iar semnalul este destructurarea crimei organizate pentru a desfasura legal activitatile de depozitare a deseurilor.

Potrivit acestuia, de activitatea ilegala de colectare si incendiere a deseurilor, care are loc in Sarulesti, profita unele companii, iar controalele se vor extinde si asupra acestora.

"Cu siguranta, responsabilitatea autoritatii locale este una imensa, pentru ca aici vedem o situatie generalizata la nivelul acestei comune si nu este o comuna singulara din acest punct de vedere. Reteaua este organizata in asa fel incat de munca oamenilor de aici beneficiaza companii, companii care genereaza documente false si este cel mai important lucru - impreuna cu Ministerul de Finante vom merge pe fir mai departe si controalele se vor duce pana la companiile care valorifica aceste cantitati de deseuri care sunt colectate ilegal, sunt sortate ilegal, sunt depozitate ilegal, dar sunt practic curatate printr-o suveica de companii care acopera si dau o nuanta de legalitate acestei activitati. Garda de Mediu asta a facut in ultimele luni: s-a dus pe retelele organizate si este cel mai important lucru ca, alaturi de Ministerul de Finante si alaturi de Ministerul de Justitie, in comun, impreuna, sa putem destructura aceste retele", a afirmat ministrul.

Seful de la Mediu a subliniat ca autoritatile publice locale vor trebui sa sprijine cetatenii care se ocupa cu astfel de activitati si sa le legalizeze.

"Autoritatea publica locala va trebui sa vina in ajutorul cetatenilor si sa le dea un sprijin sa legalizeze activitatea de aici. Nu spune nimeni ca nu este nevoie de colectare de deseuri, ca nu este nevoie de sortare - pentru ca am vazut ca in unele locuri chiar se face sortare, sticlele intr-o parte, fierul intr-o parte, metalele pretioase intr-o parte. Este bine ca se face asa ceva, dar trebuie sa se faca legal, iar autoritatea publica locala are aceasta responsabilitate. Daca comunitatea cu asta se ocupa, trebuie sa existe o platforma unde aceste activitati se desfasoara in mod legal. Si, dupa aceea, Garda de Mediu si Ministerul Mediului nu mai au nicio problema in a controla, a verifica, nu ajungem la confiscari, nu ingreunam situatia sociala de aici, ci verificam o activitate legala", a mentionat Tanczos Barna.

Intrebat daca s-a gandit mult sa participe la o astfel de actiune, ministrul a raspuns: "Nu m-am gan ...citeste mai departe despre "Ministrul Mediului, despre actiunea in forta a Garzii de Mediu de la Sarulesti: "Destructuram crima organizata" VIDEO" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 389 ori
Citeste mai multe despremediu gunoaie deseuri