Ministrul Justitiei: Sunt magistrati care au in sertar certificat de colaborator de la CNSAS? Astept sa ne spuna CSM

Vineri, 02 Iunie 2017, ora 12:01
927 citiri
Ministrul Justitiei: Sunt magistrati care au in sertar certificat de colaborator de la CNSAS? Astept sa ne spuna CSM
Foto: site Guvern (Arhiva)

Ministerul Justitiei, Tudorel Toader, cere Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) sa spuna daca sunt magistrati care au "acasa, in sertar, certificatul de colaborator de la CNSAS" si acuza, fara sa dea nume, un magistrat ca s-a pensionat dupa care s-a reangajat, pentru a putea cumula pensia cu salariul.

"CSM are probleme reale de rezolvat. Sunt magistrati care au acasa, in sertar, certificatul de colaborator de la CNSAS? Eu astept sa ne spuna CSM, el se ocupa de mapa profesionala a magistratilor, nu ministrul.

CSM ar trebui sa-si puna urmatoatea intrebare: in Romania anului 2017 oare e normal ca un magistrat sa se pensioneze si dupa doua luni de zile sa vina sa se angajeze pe baza votului secret al membrilor CSM si sa cumuleze pensia si salariul care au un anumit nivel, corespunzator statului?

Veti spune ca permite legea, dar legea spune ca locul ala trebuie scos la concurs sa vina un tanar sa lucreze 20-25 de ani de ani in puterea judecatoreasca. Cel care se pensioneaza si vine sa se angajeze stia acum trei luni ca este in putere si poate sa ramana magistrat mai departe", a declarat Tudorel Toader joi seara la Antena 3.

Referitor la solicitarea CSM de a avea un reprezentant care sa faca parte din comisia de inventariere a arhivei SIPA, ministrul Justitiei a precizat ca este de acord cu propunerea insa ar trebui ca hotararea de guvern sa fie modificata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Tudorel Toader judecator adeverinta CNSAS, #Tudorel Toader judecator pensie salariu , #Stiri Administratie