Ministrul Justitiei spune ca arhiva SIPA sigur va fi desecretizata

Vineri, 19 Mai 2017, ora 13:43
629 citiri

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat, vineri, la Iasi, ca arhiva SIPA sigur va fi desecretizata, mentionand totodata ca, prin functia pe care o are, el poate desecretiza ceea ce este secret de serviciu.

"Arhiva SIPA sigur va fi desecretizata. Arhiva SIPA eu nu o cunosc, ca nu am fost in ea. Probabil are informatii pe toate palierele, pe toate nivelele. Ministrul Justitiei poate desecretiza ce e secret de serviciu. Ce este de competenta Guvernului poate fi desecretizat prin hotarare de guvern.

Daca vor fi acolo si secrete de stat, vor putea fi desecretizate numai la nivel de CSAT. Prin urmare, eu am citit tot istoricul si toate regulamentele si toate comisiile, toate evaluarile referitoare la arhiva SIPA", a explicat Tudorel Toader.

Reactia lui Tudorel Toader, dupa ce Dragnea i-a cerut sa desecretizeze arhiva SIPADragnea cere desecretizarea arhivei SIPA: Daca ministrul Justitiei nu o face, increderea mea se apropie de zeroReactia Administratiei Prezidentiale in scandalul SIPAUn senator PNL care a analizat arhiva SIPA spune ca au fost nereguli. SRI n-are acces la dosare, doar ministrul Justitiei

El a mentionat ca va face o comisie pentru inventarierea dosarelor.

"Vom inventaria si noi cum au inventariat altii, le vom desecretiza. Sigur, acolo vor fi probabil informatii tinand de viata personala, vor fi informatii tinand de viata profesionala, vor fi informatii tinand de viata publica. Le vom aborda pe fiecare in mod adecvat, dar, repet, cu respectarea procedurilor legale, cu respectarea competentelor si a termenului", a spus Toader.

Intrebat daca estimeaza cand va fi desecretizata arhiva SIPA, ministrul Justitiei a raspuns cu o intrebare: "Daca nu stiu natura secretului continut in arhiva, pot spune in ce timp se rezolva?".

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, s-a aflat vineri la Iasi pentru a participa la intalnirea presedintilor sectiilor penale ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie si Curtilor de Apel. ...citeste mai departe despre "Ministrul Justitiei spune ca arhiva SIPA sigur va fi desecretizata" pe Ziare.com

#arhiva SIPA, #Tudorel Toader ministrul justitiei, #arhiva SIPA desecretizata , #Stiri Administratie