Ministrul Justitiei face dezbatere publica pe gratiere si amnistie: Doar 2 ore, 3 minute pentru fiecare participant

Joi, 26 Ianuarie 2017, ora 16:33
6080 citiri
Ministrul Justitiei face dezbatere publica pe gratiere si amnistie: Doar 2 ore, 3 minute pentru fiecare participant
Foto: site PSD (Arhiva)

Ministrul Justitiei, Florin Iordache, a decis sa organizeze luni, pentru doua ore, o dezbatere publica pe tema celor doua ordonante de urgenta privind gratierea si modificarea codurilor penale, proiectele care au scos in strada zeci de mii de oameni si au starnit indignarea presedintelui Romaniei, magistratilor si opiniei publice.

Conform comunicatului postat pe site-ul Ministerului Justitiei, dezbaterea va avea loc luni, intre orele 10:00 si 12:00, in conditii foarte stricte.

Astfel, deoarece capacitatea Salii de consiliu care va gazdui dezbaterea este de maxim 50 de persoane, cei care doresc sa asiste trebuie sa trimita un mesaj in acest sens la adresa dean@just.ro pana la data de 27 ianuarie 2017, ora 12:00.

"Avand in vedere capacitatea salii, inscrierile urmeaza a fi confirmate", iar "Timpul alocat fiecarei interventii este de 3 minute pentru fiecare asociatie, respectiv participant individual", se mai precizeaza in comunicatul MJ.

Initiativa vine la aproape 2 saptamani de cand proiectul de ordonanta de urgenta privind gratierea colectiva si proiectul de ordonanta de urgenta privind modificarea codurilor penale au fost postate pe site-ul Ministerului Justitiei, starnind vii reactii de dezaprobare din partea reprezentantilor magistratilor si societatii civile.

Citeste mai multe despre:

CSM a dat aviz negativ pentru ordonantele pe JustitieCSM: Procedura de adoptare a ordonantelor Ministerului Justitiei incalca ConstitutiaCe a inteles ministrul Justitiei din avizul negativ al CSM pe ordonante: In rest, oportunitatea este claraIohannis a discutat la CEDO despre penitenciare: Nu va fi niciun fel de amenda. Gratiere se face pentru cei care stau in inchisori, nu pentru cei care stau in Parlament ...citeste mai departe despre "Ministrul Justitiei face dezbatere publica pe gratiere si amnistie: Doar 2 ore, 3 minute pentru fiecare participant" pe Ziare.com

#Florin Iordache dezbatere ordonante gratiere , #Stiri Administratie