Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ministrul Justitiei cere amanarea dezbaterilor privind gratierea, pentru ca Guvernul sa vina cu masuri complementare

Ministrul Justitiei cere amanarea dezbaterilor privind gratierea, pentru ca Guvernul sa vina cu masuri complementare

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a cerut, marti, la la dezbaterile din Comisia juridica a Senatului privind Legea gratierii amanarea discutiilor pentru ca Executivul sa vina cu masuri "complementare".

Acesta considera ca gratierea executarii pedepselor nu reprezinta o solutie "miracol", ci trebuie sa faca parte dintr-un pachet. Presedintele Comisiei, Serban Nicolae, a sustinut punctul de vedere al ministrului, dar a cerut ca proiectul Guvernului sa fie totusi discutat, urmand sa aiba loc o dezbatere ampla ulterioara.

"Problema pe care o discutam este foarte importanta. Problema supraaglomerarii din penitenciare este foarte importanta. Daca e sa pun in balanta celeritatea rezolvarii proiectului de lege cu importanta problemei care trebuie rezolvata, in opinia mea balanta ar inclina catre importanta proiectului de lege, penitenciarelor, perspectiva deloc placuta a deciziei pilot (a CEDO - n.red.) ", a spus ministrul Justitiei.

El a mentionat ca gratierea nu reprezinta o "solutie miracol, minune", ci trebuie sa faca parte dintr-un pachet mai amplu. Ministrul spune ca va merge saptamana aceasta la Bruxelles, unde va avea discutii pe aceasta tema si cu oficialii europeni. Din acest motiv, Tudorel Toader a cerut amanarea dezbaterii din Senat.

"E necesara, utila, amanarea dezbaterii, sa venim din urma cu masurile complementare care ar rezolva problema penitenciarelor", a spus el.

Presedintele Comisiei juridice a Senatului, Serban Nicolae, a spus ca este de acord cu aceasta propunere, ca dezbaterea ampla pe gratiere sa fie amanata pentru un moment ulterior, cand Executivul va avea un pachet complet, dar considera ca proiectul depus de Guvern trebuie totusi discutat in comisie, avand in vedere si ca pe 25 aprilie se va indeplini termenul de adoptare tacita.

La dezbaterea de marti participa membrii Comisiei juridice a Senatului, reprezentanti ai ANP, AMR, UNBR si ai Ministerului Justitiei.

Senatorii juristi au reluat, marti, dezbaterea proiectului de Lege de gratiere a unor pedepse, proiect care a fost amanat pe 7 martie. Printre amendamentele depuse la proiectul initial al Guvernului se afla unul al senatorului PSD Serban Nicolae, presedintele Comisiei juridice, prin care printre beneficiarii gratierii se vor afla si persoane condamnate pentru coruptie.

Citeste si:

Serban Nicolae: Nu este exclus sa renuntam la Legea gratierii daca ea nu ajuta sa scapam de amenda CEDODragnea le cere explicit social democratilor sa voteze impotriva amen ...citeste mai departe despre "Ministrul Justitiei cere amanarea dezbaterilor privind gratierea, pentru ca Guvernul sa vina cu masuri complementare" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 840 ori